Ak ste milovníci rýchlej, čerstvej a pritom lahodnej kuchyne, kulinárske dielo z rúk Jamieho Olivera vás nadchne. Vyskúšajte sviežu kombináciu chrumkavej brokolice a varených vajec, ktorú si budete chcieť pripraviť každý deň!
INGREDIENCIA
- 500 g brokolice (vyberajte s čo najmenšími ružičkami)
- 4 vajcia
- 2 lyžice dijonskej alebo hrubozrnej horčice
- 1 lyžica vínneho octu
- štipka cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- 6-8 nakladaných ančovičiek
- 1 rožok alebo žemľa
- olivový olej
POSTUP:
- V panvici rozohrejte trochu olivového oleja a vložte doň rožok nalámaný na menšie kúsky.
- Restujte 5-10 minút za stáleho miešania tak, aby sa olej dostal na všetky strany krutónov.
- Krutóny vsypte do taniera vyloženého obrúskom a nechajte nasať prebytočný tuk.
- Panvicu utrite obrúskom a nechajte na ďalšie použitie.
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a vložte do nej ružičky brokolice.
- Varte cca 5 minút a potom ihneď dajte brokolicu do misy so studenou vodou, aby vychladla a nestratila sviežu zelenú farbu.
- Vodu z varenia nevylievajte.
- Do vriacej vody od brokolice vložte vajcia a uvarte na mäkko (6 minút).
- Vyberte z vody a nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte horčicu, 1 lyžicu olivového oleja, cukor a ocot, narieďte jednou lyžicou studenej vody a vymiešajte dressing.
- Vajcia olúpte a rozkrojte na polovice.
- Do panvice od krutónov dajte trochu olivového oleja a nechajte na ňom chvíľu restovať cesnak.
- Potom pridajte varenú brokolicu (bez vody) a 2 minúty sprudka restujte.
- brokolicu dajte do taniera, na ňu vajcia, krutóny a ančovičky.
- Nakoniec prelejte dresingom a ihneď podávajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kvalitných panvíc na plyn ! Kto vyhral v našom porovnaní?