Šalát s červenou repou a cesnakovou majonézou

Šalát s červenou repou a cesnakovou majonézou

Tento cesnakovo majonézový repný šalát s vlašskými orechmi a čerstvými bylinkami je jednoduchý, ale prekvapivo lahodný a je to perfektná príloha ku každému jedlu.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g repy približne
  • 65 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica čerstvého kôpru
  • soľ
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
  • 125 ml majonézy
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 ½ lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžica studenej vody
  • čierne korenie

Postup

  • Vložte repu do hrnca a podlejte vodou, varte 30 minút alebo do mäkka.
  • Nechajte úplne vychladnúť, potom olúpte a nastrúhajte na strúhadle na zeleninu alebo v kuchynskom robote.
  • Vo veľkej mise zmiešajte nastrúhanú repu, nasekané vlašské orechy a bylinky.
  • V miske zmiešajte majonézu, lisovaný cesnak, biely vínny ocot, dijonskú horčicu a vodu.
  • Cesnakovú pridáme do šalátu z repy a dobre premiešame.
  • Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte posypané 1 lyžičkou nasekaných vlašských orechov a čerstvými bylinkami.
Krémová repa obalená v majonéze s orechmi.
Zdroj: avocadopesto.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.