Šalát s chobotnicou, cícerom a chorizom

Šalát s chobotnicou, cícerom a chorizom

Olieheň, ktorá sa vyskytuje v každom oceáne, je najrozšírenejším morským plodom na svete a jedným z najlacnejších, zároveň veľmi chutných a jednoduchých na prípravu.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 červené papriky
  2. 800 g cíceru z plechovky (opláchnuté a odkvapkané)
  3. Zväzok petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)
  4. Červená chilli paprička (zbavená semienok a nakrájaná)
  5. 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
  6. 100 ml olivového oleja
  7. 600 g očistenej kalmáre (nakrájané na krúžky, chápadlá ponechané celé)
  8. 200 g vareného choriza (nakrájaného na kúsky veľkosti cíceru)
  9. Šťava a kôra z 1 veľkého citróna

Postup

  1. Papriky vložíme do rúry na plechu na pečenie
  2. Rúru zapneme na 220 stupňov v režime grilu a pečieme ich za občasného obracania pod grilom, kým úplne nezuhoľnatí
  3. Papriky dáme do misy, prikryjeme tanierom a čakáme, kým nevychladnú, aby sa dali uchopiť a olúpať
  4. Papriky rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame najemno
  5. Vo veľkej mise zmiešame papriky s trochou šťavy z cíceru as cícerom, petržlenovou vňaťou, chilli a cesnakom
  6. Dáme bokom
  7. Rozpálime veľkú panvicu, kým nezačne fajčiť
  8. Pracujeme rýchlo a opatrne, na panvicu pridáme kvapku oleja a potom chobotnicu
  9. Za stáleho miešania vyprážame asi 30 sekúnd
  10. Posypeme chobotnicu chorizom
  11. Pokračujeme vo varení ďalších 30 sekúnd, a potom pridáme do misy k paprikám
  12. Všetko osolíme a okoreníme
  13. Nakoniec zalejeme zvyšným olejom, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou
  14. Zmiešame dohromady, navŕšime na tanier a podávame
Čerstvý a ľahký šalát s kolieskami z chobotnice a ľahkou letnou zálievkou.
Zdroj: athoughtforfood.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.