Krémová kukurica, bazalka a cestoviny s hermelínom. Pokrm je citrónový, bylinkový a samozrejme chutný. Pretože kto by nemiloval krémové, ľahké letné cestoviny uprostred týždňa?!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 300 g kukurice
- 2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
- soľ
- korenie
- 1/2 lyžičky červenej papriky
- 420 g syra ricotta
- 115 g hermelínu
- 60 g čerstvej bazalky
- kôra a šťava z 1 citróna
- 500 g cestovín
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a maslo.
- Keď maslo prská, pridajte kukuricu, tymian, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
- Varte, kým kukurica nezezlátne.
- Medzitým si uvarte cestoviny a 120 ml vody z cestovín si dajte bokom.
- Na panvicu pridajte asi 60 ml vody z cestovín, ricottu.
- Miešajte, kým sa syr nerozpustí a nezamieša.
- Pridajte cestoviny a pokračujte vo varení, podľa potreby podlievajte vodou.
- Pridajte bazalku a citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Dochuťte soľou a korením.
- Podávajte preliate ďalšou bazalkou a citrónovou kôrou.
- Pred podávaním šalát ozdobte nakrájaným hermelínom.