Šalát s hermelínom, cestovinami a kukuricou

Šalát s hermelínom, cestovinami a kukuricou

Krémová kukurica, bazalka a cestoviny s hermelínom. Pokrm je citrónový, bylinkový a samozrejme chutný. Pretože kto by nemiloval krémové, ľahké letné cestoviny uprostred týždňa?!

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 300 g kukurice
  • 2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
  • soľ
  • korenie
  • 1/2 lyžičky červenej papriky
  • 420 g syra ricotta
  • 115 g hermelínu
  • 60 g čerstvej bazalky
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 500 g cestovín

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a maslo.
  • Keď maslo prská, pridajte kukuricu, tymian, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
  • Varte, kým kukurica nezezlátne.
  • Medzitým si uvarte cestoviny a 120 ml vody z cestovín si dajte bokom.
  • Na panvicu pridajte asi 60 ml vody z cestovín, ricottu.
  • Miešajte, kým sa syr nerozpustí a nezamieša.
  • Pridajte cestoviny a pokračujte vo varení, podľa potreby podlievajte vodou.
  • Pridajte bazalku a citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte preliate ďalšou bazalkou a citrónovou kôrou.
  • Pred podávaním šalát ozdobte nakrájaným hermelínom.
Krémový dresing z Ricotty s cestovinami a kukuricou.
Zdroj: theflavoursofkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.