Šalát s krevetami v stredomorskom štýle

Šalát s krevetami v stredomorskom štýle

Lahodný a ľahký šalát so šťavnatými krevetami, opečenou cícerom, cherry paradajkami, nakladanou cibuľou, slanými olivami, krémovou fetou, chrumkavou uhorkou a úžasnou zálievkou! Tento recept vám vystačí na cca 4 – 6 porcií.

Čo budete potrebovať

  • 6 šálok nakrájaného rímskeho šalátu
  • 425 g konzervované cícery, scedené a prepláchnuté
  • 1 šálka cherry paradajok, rozpolených
  • 1 šálka nakrájané šalátové uhorky
  • ½ strednej červenej cibule, nakrájanej na tenké plátky, marinovanej s 2 lyžicami bieleho octu a štipkou soli + cukru, pokiaľ je surová cibuľa príliš štipľavá
  • 1 veľká paprika, nakrájaná
  • ⅓ šálky olív kalamata zbavených kôstok a rozpolených
  • ½ šálky nasekanej plocholistej petržlenovej vňate
  • ¼ šálky čerstvej mäty
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého oregana
  • morská soľ a čierne korenie podľa chuti

Na krevety:

  • 500 g veľkých kreviet, olúpaných a bez črievok
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nastrúhané alebo nasekané
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia

Na zálievku:

  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 3-4 lyžice citrónovej šťavy
  • ¼ šálky červeného vínneho octu
  • ⅓ šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • morská soľ a čierne korenie podľa potreby

Postup

  • Najprv si pripravte krevety.
  • Prešľahajte citrónovú kôru, cesnak, olivový olej, soľ a korenie.
  • Pridajte krevety a premiešajte.
  • Nechajte 20 minút marinovať, nie dlhšie, pretože kyselina z citróna krevety uvarí.
  • Sceďte, opláchnite a osušte cícer.
  • Rozohrejte panvicu, premiešajte cícer s lyžičkou olivového oleja a opekajte na rozpálenej panvici, kým nezačne ľahko zlátnuť.
  • Teraz si pripravte zálievku.
  • V sklenenej nádobe s viečkom alebo čistý zavárací pohár zmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu, červený vínny ocot, cesnak, oregano, soľ, korenie a olivový olej.
  • Šľahajte alebo pretrepte nádobu, aby sa všetko spojilo.
  • Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Dajte bokom.
  • Predhrejte panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Akonáhle je horúca, pridajte krevety a opekajte za častého miešania 2-4 minúty v závislosti od veľkosti vašich kreviet alebo kým nie sú prepečené.
  • Teraz môžete zostaviť šalát.
  • Pridajte nasekaný rímsky šalát do veľkej misy, prípadne všetko rozdeľte do 4-5 menších misiek.
  • Navrch dajte cícer, paradajky, uhorku, červenú cibuľu, papriku, olivy, fetu, petržlenovú vňať, mätu a oregano.
  • Všetko premiešajte.
  • Pridajte krevety a požadované množstvo zálievky a znovu premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ihneď podávajte s extra zálievkou bokom.
Šalát so šťavnatými krevetami, opečenou cícerom, cherry paradajkami, nakladanou cibuľou, slanými olivami, krémovou fetou, chrumkavou uhorkou a úžasnou zálievkou vo veľkej mise.
www.nourishdeliciously.com

Možno sa vám bude hodiť aj náš rozsiahly test panvíc na grilovanie . Podľa čoho vyberať? Aké možnosti ponúkajú jednotliví výrobcovia? To všetko a oveľa viac sa u nás dozviete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.