Šalát s kučeravým, jablkami a orechmi

Šalát s kučeravým, jablkami a orechmi

V jednoduchosti je sila a presne taký je tento ľahký šalát z kapusty, jablkami a opraženými orechmi.

Čo budeme potrebovať

  1. 80 ml olivového oleja
  2. 80 ml jablčného octu
  3. 3 lyžice medu
  4. 2 štipky soli
  5. Čerstvo mleté ​​čierne korenie
  6. 65 g vlašských orechov
  7. Kel kučeravý
  8. 2 jablká
  9. Pecorino Romano (alebo parmezán)

Postup

  1. Na dresing zmiešame olivový olej, jablkový ocot, med, kóšer soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  2. Na panvici si na sucho za častého miešania opečieme vlašské orechy tak
  3. Restujeme ich tak dlho, kým ľahko nezhnednú a nebudú voňavé
  4. Ihneď ich stiahneme z platne a dáme do misky
  5. Kapustu nakrájame na tenké plátky
  6. Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame ich
  7. Nastrúhame si parmezán alebo Pecorino Romano
  8. Na servírovanie začneme s nakrájaným kučeravým, potom naň pridáme jablká, vlašské orechy, syr a dresing
Chrumkavý šalát s kapustou, jablkami, orechmi a čerstvou zeleninou s dresingom.
Zdroj: flavorthemoments.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.