Táto pochúťka na grécky spôsob je nadupaná čerstvou zeleninou, syrom feta a vynikajúcim domácim dresingom. Perfektne sa hodí na rodinný piknik, grilovanie alebo napríklad stretnutie s priateľmi.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 500 g celozrnných cestovín
- 1 šalátová uhorka
- 250 g varených kuracích pŕs
- 1 malá červená cibuľa
- 300 g cherry paradajok
- 10 čiernych olív
- Hrsť listov čerstvej bazalky
- 60 syra Feta
Na zálievku:
- 1/2 hrnčeka vínneho octu z červeného vína
- 1/3 hrnčeka extra panenského olivového oleja
- Šťava z 1 veľkého chemicky neošetreného citróna
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
Postup:
- Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kuracie prsia zbavíme kostí a nakrájame na stredne veľké kúsky.
- Uhorku nakrájame na kocky, čierne olivy na plátky a cherry paradajky prepolíme.
- Uvaríme si cestoviny tak, ako je uvedené na obale a potom precedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme bokom odkvapkať na sitku.
- Najskôr si urobíme zálievku. Všetky suroviny dáme do misky a pomocou ručného šľahača mixujeme tak dlho, pokiaľ nie sú všetky suroviny dostatočne premiešané.
- Cestoviny nasypeme do misy, pridáme nakrájané kura, uhorky, cibuľu, paradajky, olivy aj bazalku.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti. Prilejeme hotový dresing a dôkladne zamiešame.
- Dáme odležať do chladničky minimálne na 1 hodinu, aby sa chute prepojili.
- Pri servírovaní ozdobíme drveným syrom Feta.