Šalát s paprikami a čiernymi fazuľami

Šalát s paprikami a čiernymi fazuľami

Šalát z čiernych fazule a paprík s koriandrom a limetkou je delikátna a jeho vyvážená kombinácia chutí vás úplne dostane!

Ingrediencie

  • 425 g konzervovaných čiernych fazule, dobre opláchnutých a scedených
  • 2 červené papriky, nasekané
  • 1 žltá paprika, nasekaná
  • 1/2 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
  • 1 zväzok koriandra, nasekaný (voliteľne)

Na dresing:

  • kôra z jednej limetky
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/4 lyžičky sušených chipotle papričiek
  • 1/2 lyžičky jemného chilli prášku
  • 1/2 lyžičky drvenej rasce
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • mleté korenie podľa chuti

Postup

  1. Zmiešajte ingrediencie na dresing.
  2. Vložte scedené fazule a dresing do plastovej misky so zaklapávacím viečkom, nasaďte veko a misku niekoľkokrát otočte, kým fazuľa nebudú dobre premiešané s dresingom.
  3. Nechajte fazuľu marinovať v dresingu asi hodinu, ak máte čas, alebo aspoň pri kosení ostatných ingrediencií.
  4. Nakrájajte papriky na kúsky s veľkosťou fazule.
  5. Nakrájajte jarnú cibuľku.
  6. Umyte koriander a dobre osušte, potom nahrubo nasekajte.
  7. Marinované fazuľa a papriky zmiešajte dohromady.
  8. Jemne premiešajte so zvyšným dresingom.
  9. Do zmesi fazule a paprík vmiešajte jarnú cibuľku a nasekaný koriander.
  10. Potom dochuťte soľou a mletým čiernym korením a podávajte.
Šalát z paprík a fazule servírovaný v mise.
www.kalynskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.