Šalát s paradajkami, mozzarellou a broskyňami

Šalát s paradajkami, mozzarellou a broskyňami

Šťavnaté broskyne dodávajú tomuto klasickému šalátu z paradajok a čerstvé mozzarelly sladký nádych a pikantné balsamico všetko krásne spája. Luxus!

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky bieleho balzamikového octu
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 čerstvé broskyne, nakrájané na 2,5 cm kúsky
  • 900 g paradajok, nakrájaných na kúsky
  • 4 lyžice čerstvej bazalky, nasekané
  • 230 g čerstvej mozzarelly nakrájanej na kúsky
  • jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Vo veľkej mise prešľahajte biely balzamikový ocot, cesnak, trstinový cukor, olivový olej a soľ.
  2. Pridajte broskyne, paradajky a bazalku a premiešajte so zálievkou.
  3. Vmiešajte mozzarellu.
  4. Podľa chuti posypte jemnou morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Paradajky, mozzarella, broskyne a bazalka servírované na tácke a ozdobené jedlými kvetmi.
www.themodernproper.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na najznámejšie talianske pokrmy ako je napríklad polievka Minestrone či rizoto s hubami.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.