Šťavnaté broskyne dodávajú tomuto klasickému šalátu z paradajok a čerstvé mozzarelly sladký nádych a pikantné balsamico všetko krásne spája. Luxus!
Ingrediencie:
- 1/2 šálky bieleho balzamikového octu
- 1 strúčik cesnaku, lisovaný
- 3 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/4 lyžičky soli
- 2 čerstvé broskyne, nakrájané na 2,5 cm kúsky
- 900 g paradajok, nakrájaných na kúsky
- 4 lyžice čerstvej bazalky, nasekané
- 230 g čerstvej mozzarelly nakrájanej na kúsky
- jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Vo veľkej mise prešľahajte biely balzamikový ocot, cesnak, trstinový cukor, olivový olej a soľ.
- Pridajte broskyne, paradajky a bazalku a premiešajte so zálievkou.
- Vmiešajte mozzarellu.
- Podľa chuti posypte jemnou morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na najznámejšie talianske pokrmy ako je napríklad polievka Minestrone či rizoto s hubami.