Tento letný šalát je perfektnou prílohou k vášmu grilovaniu! Pečené červené papriky, mozzarella, kukurica, červená cibuľa a avokádo, to všetko zaliate lahodným bylinkovým vinaigrette. Mňam!
Ingrediencie
Na šalát:
- 2 papriky prekrojené na polovicu, bez jadier
- 2 kukurice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 červenej cibule nakrájanej na tenké plátky
- 1 šálka cherry paradajok prekrájaných na polovicu
- 230 g malých mozzarelových guličiek prekrájaných na polovicu
- 1 nakrájané avokádo
- soľ a korenie podľa chuti
Na bylinkovú zálievku:
- 6 lyžíc olivového oleja
- 3 lyžice balzamikového octu
- 2 lisované strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky čerstvej nasekanej bazalky
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lyžica sušeného oregana
- 2 čajové lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
- 1 lyžička cesnakovej soli
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- 1/4 čajovej lyžičky mletého kajenského korenia (voliteľne)
Postup
- Predhrejte gril na 220 stupňov Celzia.
- Poloviny papriky a kukurici pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Akonáhle je gril predhriaty, položte naň kukuricu a papriku kožu dole.
- Grilujte 8-10 minút, občas otočte kukuricou, kým nie je spálená.
- Vyberte z grilu a nechajte vychladnúť.
- Akonáhle zelenina vychladne, olúpte spálenú kožu z paprík.
- Papriky nakrájajte na tenké plátky a kukuricu zoškrabte z klasu.
- Vo veľkej miske zmiešajte nakrájané papriky, kukuricu, červenú cibuľu, cherry paradajky, mozzarellu a avokádo.
- Teraz si pripravte bylinkovú zálievku.
- Do misky pridajte olivový olej, balzamikový ocot, cesnak, bazalku, tymian, oregano, rozmarín, cesnakovú soľ, korenie a kajenské korenie.
- Zmiešajte dohromady.
- Prelejte cez šalát a servírujte!