Šalát s quinoou a červenou repou

Šalát s quinoou a červenou repou

Červená repa je náramnou surovinou, z ktorej sa dajú vytvoriť skvelé recepty. Z quinoy si môžete ukuchtiť aj túto zdravú a aromatickú delikatesu. Voliť sa dá ako chutná večera, ľahký obed, očarujúce predjedlo alebo aj desiata.

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké repy (predvarené)
  • 1 hrnček quinoy
  • ½ hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • štipka škorice
  • štipka mletého klinčeka
  • štipka chilli
  • 1 lyžica olivového alebo kokosového oleja
  • 1 a ½ hrnčeka rukoly
  • 1 avokádo
  • ½ stredne veľké červené cibule
  • ½ hrnčeka nakrájaného feta syra
  • 2 lyžice slnečnicových semienok
  • 1 lyžica čerstvej mäty
  • soľ a korenie podľa chuti

Na zálievku:

  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku

Postup:

  • Pokiaľ nemáte predvarenú repu, dajte ju variť nad parou. Stačí do hrnca s vodou umiestniť sito na halušky, knedle alebo iné kovové sito a takto variť po dobu asi 20 minút do zmäknutia. Repu nelúpte, iba ju umyte a odrežte tvrdý koniec.
  • Quinu si dobre prepláchnite pod prúdom vody, dajte do hrnca spolu s 2 hrnčekmi vody a dajte variť na dobu zhruba 15 minút, kým sa voda nevyparí.
  • Na 1 lyžicu kokosového alebo olivového oleja si opražte vlašské orechy.
  • Počas praženia ich posypte škoricou, klinčekmi, čili a pražte asi 2-3 minúty.
  • Cibuľu si nasekajte nadrobno, avokádo nakrájajte na plátky a mätu nasekajte nahrubo.
  • Uvarenú repu olúpte a rozkrojte na plátky.
  • Rukolu zmiešajte s uvarenou, osolenou quinoou, hore navŕšte plátky repy, avokáda, posypte vlašskými orechmi, syrom, slnečnicovými semienkami a nasekanou mätou.
  • Pred podávaním polejte zálievkou.
šalát z quinoy s červenou repou
Zdroj: glamradar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.