Hlivu milujeme pre jej jemnú chuť a je hviezdou tohto jednoduchého a lahodného šalátu. Vykúšajte túto ľahkú a zdravú večeru či obed!
Ingrediencie
- 1/2 šálky nevarené quinoy
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1/3 šálky vegánskej majonézy
- 4 šálky čerstvého špenátu
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
- 230 g hlivy ustricovej
Postup
- Quinú uvarte podľa návodu na obale.
- Odrežte nožičky hlivy ustricovej a natrhajte ju na stredne veľké kúsky.
- Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Rozpáľte grilovaciu panvicu na strednom plameni a huby grilujte, zľahka ich pritlačte stierkou a otočte, aby sa opekali z každej strany.
- V malej miske prešľahajte olivový olej, vegánsku majonézu, citrónovú šťavu a cesnak, aby ste vytvorili dresing.
- Pokiaľ je príliš hustý, zrieďte vodou, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
- V miske zmiešajte špenát a uvarenú quinú.
- Pridajte dresing a premiešajte.
- Navrch dajte grilovanú hlivu ustricovú a podávajte.
- Zakončite čerstvo mletým čiernym korením.
Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty z quinoy alebo ako využiť túto záhadnú potravinu!