Šalát s quionou a hlivou ustricovou

Šalát s quionou a hlivou ustricovou

Hlivu milujeme pre jej jemnú chuť a je hviezdou tohto jednoduchého a lahodného šalátu. Vykúšajte túto ľahkú a zdravú večeru či obed!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky nevarené quinoy
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/3 šálky vegánskej majonézy
  • 4 šálky čerstvého špenátu
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 230 g hlivy ustricovej

Postup

  • Quinú uvarte podľa návodu na obale.
  • Odrežte nožičky hlivy ustricovej a natrhajte ju na stredne veľké kúsky.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Rozpáľte grilovaciu panvicu na strednom plameni a huby grilujte, zľahka ich pritlačte stierkou a otočte, aby sa opekali z každej strany.
  • V malej miske prešľahajte olivový olej, vegánsku majonézu, citrónovú šťavu a cesnak, aby ste vytvorili dresing.
  • Pokiaľ je príliš hustý, zrieďte vodou, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • V miske zmiešajte špenát a uvarenú quinú.
  • Pridajte dresing a premiešajte.
  • Navrch dajte grilovanú hlivu ustricovú a podávajte.
  • Zakončite čerstvo mletým čiernym korením.
Quinoa so špenátom a hlivou na tanieri s vedľa položenou lyžicou a mištičkou soli.
www.elmfoods.com

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty z quinoy alebo ako využiť túto záhadnú potravinu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.