Nie je nič jednoduchšie ako pripraviť lahodný šalát. Servírujte ho ako prílohu alebo aj ako hlavný chod!
Čo budeme potrebovať
- 200 g klasického šmakúna
- ½ hlávkového šalátu
- 100 g cukety
- 100 g šampiňónov
- 100 g nivy
- 100 g majonézy
- 100 g bieleho jogurtu
- Šťava z ½ citróna
- Lyžička kari korenia
Postup
- Rozohrejeme si panvicu, na ktorú pridáme lyžicu olivového oleja
- Na panvicu pridáme cibuľu a restujeme
- Keď cibuľa zozlatne, pridáme nakrájané šampiňóny a nakrájanú cuketu
- Keď je zelenina zmäknutá, tak jej dáme starú, aby ľahko vychladla
- Medzitým si v miske premiešame majonézu, jogurt, citrónovú šťavu a kari
- Miešame, kým nám nevznikne desiak
- Nakrájame si hlávkový šalát a vložíme ho do misy
- Pridáme orestovanú zeleninu
- Všetko zalejeme dresingom a premiešame
- Posypeme nivou a podávame
Polievku môžeme zahustiť väčším množstvom škrobu alebo múky a môžeme ju podávať so zemiakmi či knedľou alebo ryžou ako omáčku.
Pre klasický guláš sa nechajte inšpirovať našimi receptami, sú rovnako výborné!