Šalát z artičoku, parmezánu a zeleru

Šalát z artičoku, parmezánu a zeleru

Rýchly a ľahký. Presne taký je tento recept plný prvotriednej zeleniny. Zmiešaním iba 9 základných ingrediencií, vám vznikne prvotriedny ľahký šalát!

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice olivového oleja
  2. 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  3. Soľ
  4. Čierne korenie
  5. 500 g artičokov
  6. 125 g zeleru (nakrájaného na tenké plátky)
  7. 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  8. 2 lyžice nasekanej mäty
  9. 60 g parmezánu

Postup

  1. Zmiešame olej a šťavu v strednej miske
  2. Dresing dochutíme soľou a korením
  3. Z artičoka oláme vonkajšie listy, kým nezostanú iba svetlo zelené
  4. Odrežeme 1 centimeter hornej časti – orežeme tmavo zelené časti okolo stonky a srdca
  5. Artičoky pozdĺžne nakrájame na veľmi tenké plátky a pridáme dresing
  6. Vmiešame nakrájaný zeler a pridáme zvyšné ingrediencie
  7. Dochutíme soľou a korením
  8. Preložíme do servírovacej misy a posypeme nastrúhaným parmezánom
Výživný letný šalát zo zeleniny a strúhaného syra.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.