Tento šalát je chutný a ľahký a skvele sa hodí ako príloha napríklad pre letnú grilovačku. Je to perfektná a zdravšia alternatíva k tradičnému zemiakovému šalátu.
INGREDIENCIA
- 500 – 700 g baby zemiakov, varených
- 500 g šalátových uhoriek, nakrájaných na tenké plátky
- 1/3 strednej cibule, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- štedrá hrsť čerstvého kôpru, nakrájaného
- 4 lyžice octu
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
POSTUP
- Baby zemiaky najprv dôkladne umyte pod tečúcou vodou a uistite sa, že sú odstránené všetky nečistoty, v prípade potreby vydrhnite kefou.
- Potom ich vložte do hrnca a pridajte vodu tak, aby boli zakryté asi o 5 cm.
- Postavte hrniec na sporák a na stredne vysokom ohni priveďte vodu do varu.
- Znížte teplotu a varte zemiaky, kým ich nebudete môcť ľahko prepichnúť vidličkou.
- Nevarte príliš, pretože ak sú príliš mäkké, v šaláte sa rozpadnú.
- Zemiaky vyberte z vody a nechajte úplne vychladnúť.
- Uhorky nakrájajte alebo nastrúhajte pomocou mandolíny a vložte do misy.
- Uhorky štedro osoľte, premiešajte a znovu osoľte.
- To pomôže zbaviť sa prebytočnej vlhkosti.
- Nechajte asi 20 minút bokom.
- Medzitým si nakrájajte baby zemiaky na kúsky veľkosti sústa.
- Vložte do veľkej misy.
- Pridajte cibuľu, cesnak a kôpor.
- Premiestnite uhorky do sitka a straste prebytočnú vodu.
- Pridajte uhorky k zemiakom.
- Pridajte ocot a olivový olej.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pred podávaním šalát nechajte vychladnúť asi na 30 minút.
Pozrite sa aj na naše recepty na fit a osviežujúce limonády bez zbytočných kalórií navyše! Osviežte sa bez výčitiek.