Vyskúšajte tento luxusný letný šalát z čerstvých broskýň a špenátu, doplnený kozím syrom, avokádom a chrumkavými praženými mandľami. Navyše je preliaty dokonalou domácou zálievkou z balzamika, čo mu dodáva ten správny šmrnc. Užite si ho!
Ingrediencie
- 4-6 šálok špenátu
- 2 veľké broskyne, nakrájané na plátky
- 1 avokádo, nakrájané na kocky
- 1/2 malej červenej cibule, nakrájanej na veľmi tenké plátky
- 1/2 hrnčeka nadrobeného kozieho syra
- 1/2 šálky nasekaných pražených mandlí
Na zálievku:
- 3 lyžice balzamikového octu
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/2 lyžičky dijonskej horčice
- voliteľne: 1 lyžička cukru na osladenie zálievky
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- V strednej miske prešľahajte ingrediencie na zálievku: balsamico, olivový olej, cesnak, dijonskú horčicu a soľ a korenie.
- Do veľkej misy pridajte špenát.
- Pokvapkajte požadovaným množstvom zálievky a premiešajte.
- Na šalát navrstvite plátky broskýň, na kocky nakrájané avokádo, červenou cibuľou, rozdrobený kozí syr a opražené mandle.
- Tie si pripravíte tak, že mandle vložíte do nepriľnavej panvice, ktorú zahrejete na strednom plameni.
- Vareškou mandle dôkladne miešajte a opekajte, kým nezozlátnu, 3 – 6 minút.
- Celý šalát jemne premiešajte.
- Ihneď podávajte.
- Množstvo bude na cca 4 porcie.
- Dobrú chuť!