Šalát z broskýň a špenátu s kozím syrom

Šalát z broskýň a špenátu s kozím syrom

Vyskúšajte tento luxusný letný šalát z čerstvých broskýň a špenátu, doplnený kozím syrom, avokádom a chrumkavými praženými mandľami. Navyše je preliaty dokonalou domácou zálievkou z balzamika, čo mu dodáva ten správny šmrnc. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 4-6 šálok špenátu
  • 2 veľké broskyne, nakrájané na plátky
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • 1/2 malej červenej cibule, nakrájanej na veľmi tenké plátky
  • 1/2 hrnčeka nadrobeného kozieho syra
  • 1/2 šálky nasekaných pražených mandlí

Na zálievku:

  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 lyžičky dijonskej horčice
  • voliteľne: 1 lyžička cukru na osladenie zálievky
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. V strednej miske prešľahajte ingrediencie na zálievku: balsamico, olivový olej, cesnak, dijonskú horčicu a soľ a korenie.
  2. Do veľkej misy pridajte špenát.
  3. Pokvapkajte požadovaným množstvom zálievky a premiešajte.
  4. Na šalát navrstvite plátky broskýň, na kocky nakrájané avokádo, červenou cibuľou, rozdrobený kozí syr a opražené mandle.
  5. Tie si pripravíte tak, že mandle vložíte do nepriľnavej panvice, ktorú zahrejete na strednom plameni.
  6. Vareškou mandle dôkladne miešajte a opekajte, kým nezozlátnu, 3 – 6 minút.
  7. Celý šalát jemne premiešajte.
  8. Ihneď podávajte.
  9. Množstvo bude na cca 4 porcie.
  10. Dobrú chuť!
Šalát z čerstvého ovocia a špenátu, doplnený kozím syrom, avokádom a chrumkavými praženými mandľami. Navyše je preliaty dokonalou domácou zálievkou z balzamika. To všetko servírované v hlbokom tanieri s dvoma lyžicami.
www.ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.