Táto úžasná kombinácia slaných, kyslých aj sladkých chutí vás naozaj dostane. Tento jednoduchý šalát z červenej repy varené je možné využiť aj ako prílohu. Omrzeli už vás zemiaky?
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké červené repy
- ¾ hrnčeka nadrobeného syra niva alebo feta
- 2 lyžice nadrobno nasekaného čerstvého koriandra
Na zálievku:
- šťava z 1 pomaranča
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžička balzamikového octu
- 1 lyžica medu
- 1/2 lyžice dijonskej horčice
- ½ lyžičky soli
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
- Repu si dôkladne opláchnite, odrežte vrchné časti a dajte variť do širšieho hrnca s vodou (zhruba 5 cm hladina).
- Na miernom ohni varte asi 45 minút do mäkka.
- Akonáhle je repa uvarená a vychladnutá, môžete ju olúpať a nakrájať na cca 2,5 cm kocky.
- Pripravte si zálievku zmiešaním pomarančovej a citrónovej šťavy, medu, dijonskej horčice a balzamikového octu.
- Za stáleho miešania prilievajte olivový olej.
- Potom pridajte prelisovaný cesnak a soľ.
- Šalát servírujte rozdelený do 4 porcií posypaný nadrobeným syrom niva (feta), nasekaným koriandrom a pokvapkaný zálievkou.
- Môžete podávať ako vychladený, tak ihneď po dokončení.