Pokrm, ktorý budete mať hotový za 20 minút a navyše si skvele pochutnáte a užijete veľa delikátnych chutí v jednom súste. Kombinácia červenej šošovky, sladkých cyprých hrozienok, slaných kaparov a karí dresingu je úplne luxusná!
Ingrediencie
Na šalát:
- 2 šálky červené šošovky
- 3 šálky vody
- ¼ šálky nasekanej cibule
- 2 lyžice jablčného octu
- ⅓ šálky hrozienok
- ¼ šálky kapar
Na dresing:
- ½ šálky pomarančovej šťavy (najlepšie čerstvo vylisované)
- ¼ šálky avokádového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 a ½ čajovej lyžičky dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica kari korenia
- 1 lyžička kardamómu
- 1 lyžička soli
Postup
- Pridajte vodu do stredného hrnca a priveďte do varu.
- Zatiaľ čo sa voda ohrieva, pridajte nakrájanú cibuľu a jablkový ocot do malej misky.
- Premiešajte a dajte bokom.
- Akonáhle sa voda varí, pridajte šošovku a varte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
- Pridajte hrozienka a varte ešte 1 minútu.
- Šošovicu a hrozienka zlejte a dajte ich do misky.
- Suroviny na dresing prešľahajte.
- Pridajte cibuľu s octom.
- Dresing nalejte na šošovku s hrozienkami.
- Pridajte kapary a dobre premiešajte.
- Podávajte teplé alebo studené priamo z chladničky.
- Zvyšky vydržia v chladničke 3–5 dní.