Teplý cestovinový šalát s hermelínom a špargľou je naplnený sladkou chuťou čerstvej bazalky, a krémovosťou mäkkého syra.
Čo budeme potrebovať
- 250 g cestovín
- 500 g špargle (nakrájaný)
- 3 lyžice olivového oleja
- koliesko hermelínu (nakrájaný na klinky)
- 2 nakrájané paradajky
- 60 g nakrájanej sladkej cibule
- 30 g čerstvej bazalky (nakrájané)
- soľ
- korenie
- strúhaný parmezán podľa chuti
Postup
- Zmiešajte olej a hermelín, jemne vmiešajte paradajky, cibuľu a bazalku.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
- poslednej minúte pridajte špargľu.
- Cestoviny sceďte, ale nepreplachujte.
- Pridajte do olejovej zmesi a jemne premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
- Posypeme parmezánom a podávame.
Špargľa je skvelou surovinou snáď do každého jedla! Pripravte si jeden z týchto rozmanitých receptov so špargľou .