Šalát z čiernej šošovky, paprík a olív

Šalát z čiernej šošovky, paprík a olív

Výdatný šalát z čiernej šošovky a čerstvej zeleniny sa perfektne hodí ako slávnostné občerstvenie aj ako ľahká večera pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1 a 1/4 šálky surovej čiernej šošovky alebo dve 425 g plechovky
  • 1 šálka cherry paradajok, rozpolených
  • 1 jarná cibuľka, iba zelené časti, nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 strednej uhorky, pozdĺžne rozpolené a nakrájané na plátky
  • 1 červená alebo oranžová paprika, alebo polovica každej z nich, nakrájaná na malé kocky
  • 1/2 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, viac či menej podľa chuti
  • 1 šálka celých čiernych olív
  • 1/4 šálky najemno nakrájané červené cibule
  • podľa potreby 3 až 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice červeného alebo bieleho vínneho octu
  • šťava z 1 citróna
  • 1 až 2 čajové lyžičky provensálskych byliniek, podľa chuti
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti

Postup

  1. Pokiaľ používate surovú čiernu šošovku, dobre ju opláchnite.
  2. Zmiešajte so 4 šálkami vody v priestrannom hrnci.
  3. Priveďte k pomalému varu, potom znížte teplotu a duste domäkka, asi 20 minút.
  4. Zo šošovky zlejte prebytočnú vodu a jemne ju prepláchnite v sitku.
  5. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  6. Pokiaľ používate šošovku z konzervy, jednoducho ju zlejte a opláchnite.
  7. Šošovku zmiešajte so zvyšnými prísadami v servírovacej mise.
  8. Miešajte jemne a dôkladne.
  9. Pokiaľ to čas dovolí, nechajte šalát asi pol hodiny odstáť pri izbovej teplote, aby sa chute premiešali.
  10. Užite si to!
Šošovka s paprikami, uhorkami a olivami servírovaná na hlbokom tanieri.
www.theveganatlas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.