Šalát z cuketových špirál, mozzarelly a pesta

Šalát z cuketových špirál, mozzarelly a pesta

Lahodný a neuveriteľne jednoduchý pokrm z cukety, sladkých cherry paradajok, čerstvých mozzarellových guličiek, zaliaty bylinkovým bazalkovým pestom, podávajte s opečenými celými strúčikmi cesnaku. Je bezlepkový, nízkosacharidový a vegetariánsky.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 230 g čerstvých guličiek mozzarelly
  • 3 – 4 malé cukety
  • 1 šálka pesta
  • 400 g cherry paradajok
  • 6 – 8 listov bazalky
  • soľ a korenie podľa chuti

Na pečený cesnak:

  • 2 – 3 hlavy cesnaku
  • 2 – 3 lyžice olivového oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Z každej hlavy cesnaku odrežte cca centimeter a obnažte všetky strúčiky.
  3. Ak sú na cesnaku hnedé časti, odrežte ich a vyberte.
  4. Vložte cesnak do malej nádoby vhodnej do rúry, pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou.
  5. Misku pevne zakryte alobalom a hodinu pečte.
  6. Vyberte z rúry, nechajte mierne vychladnúť a opatrne vytlačte strúčiky.
  7. Cherry paradajky umyte a rozkrojte napoly.
  8. Vyberte si malé a stredné cukety (veľké sú príliš tučné).
  9. Vrchné časti umyte a orežte.
  10. Cukety nakrúžte na špirály, potom nahrubo nasekajte tie špirály, ktoré sú veľmi dlhé.
  11. Dajte bokom.
  12. Cuketové špirály naaranžujte na veľký tanier so strúčikmi pečeného cesnaku.
  13. Cuketu pokvapkajte polovicou pesta a jemne premiešajte.
  14. Navrch naaranžujte paradajky a mozzarellové guličky a pokvapkajte zvyškom pesta a dozdobte zvyšným cesnakom.
  15. Dochuťte soľou a korením podľa chuti a ozdobte natrhanými listami bazalky.
Šalát z cukety, sladkých cherry paradajok, mozzarellových guličiek, zaliaty bylinkovým bazalkovým pestom, s opečenými celými strúčikmi cesnaku, servírovaný na veľkom tanieri.
www.cookathomemom.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.