Šalát z cukiet, paradajok a troch byliniek

Šalát z cukiet, paradajok a troch byliniek

Svieži letný šalát, ktorý môžete použiť ako perfektnú prílohu na grilovanie, piknik, ale napríklad aj víkendovú večeru.

Ingrediencie

  • 500 g cherry paradajok (červených a žltých)
  • 1 veľká cuketa (alebo 2 malé)
  • 1 šalotka nakrájaná na plátky (alebo 1/3 šálky nakrájanej červenej cibule) – namočte ju do 2 polievkových lyžíc citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky nasekaných čerstvých byliniek dohromady – pažítka, petržlenová vňať a bazalka
  • 3–4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky korenia sumak
  • štipka údené papriky (voliteľné)
  • 1 lyžička cesnaku alebo dva strúčiky
  • morská soľ a drvené korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • plátky citróna na ozdobu

Postup

  1. Paradajky a cuketu umyte a nakrájajte.
  2. Vložte do veľkej servírovacej misy.
  3. Nakrájajte šalotku (alebo červenú cibuľu) a namočte ju do 2 lyžíc citrónovej šťavy.
  4. Dajte bokom.
  5. Nakrájajte bylinky a vložte do malej misky.
  6. Premiešajte.
  7. Zmiešajte olivový olej, sumak, papriku, cesnak, soľ, korenie a citrón.
  8. Prešľahajte dohromady.
  9. Nalejte na paradajky a cukety.
  10. Pridajte namočené plátky šalotky (sceďte citrónovú šťavu), bylinky a znova premiešajte.
  11. Ozdobte plátkami citróna a soľou a korením podľa chuti.
  12. Podávajte ihneď alebo skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu až 3–4 dní.
Paradajkovo-cuketový šalát s čerstvými bylinkami servírovaný v mise s vareškou.
www.cottercrunch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.