Šalát z feniklu a reďkoviek

Šalát z feniklu a reďkoviek

Jednoduchý recept z čerstvých surovín na váš stôl prinesie množstvo farieb a sviežosti. Navyše má nízky obsah tuku a je bezlepkový.

Ingrediencie

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/4 lyžičky práškového cukru
  • 1 uhorka, olúpaná na stužky
  • 1 zväzok reďkoviek, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 malý fenikel, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 šalát z dubového lístia, natrhaný
  • 2 lyžice nasekaných lístkov čerstvej mäty
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých listov petržlenovej vňate

Postup

  1. Dajte olej, citrónovú šťavu a cukor do veľkej misy.
  2. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Dochuťte soľou a korením.
  4. Pridajte uhorku, reďkovky a fenikel.
  5. Premiešajte.
  6. Odložte na 5 minút.
  7. Pridajte do zmesi šalát a premiešajte.
  8. Posypte mätou a petržlenovou vňaťou.
  9. Servírujte.
Šalát s feniklom a reďkovkami servírovaný v miske s lyžicami.
www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.