Šalát z flambovanej pečene s brandy

Šalát z flambovanej pečene s brandy

Milovníci šalátov, ktorí nechcú mať na tanieri len niečo zelené a pár paradajok, si určite s chuťou pripravia tento vynikajúci a hlavne rýchly teplý šalát. Ide o kombináciu lacnej kuracej pečene, brandy a jemnej smotany.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 plátky bieleho toastového chleba
  • 8 plátkov anglickej slaniny
  • 400 g kuracej pečene
  • 50 ml brandy
  • 50 ml smotany
  • 50 g cukrového hrachu
  • 1 lyžica sherry octu
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia

Postup:

  • Pečeň očistíme a dôkladne prepláchneme, potom necháme odkvapkať.
  • Cukrový hrach opláchneme a nakrájame na plátky.
  • Pripravíme si stolný gril a nahrejeme ho na strednú teplotu.
  • Chlieb z jednej strany pokvapkáme olejom a opečieme na grile z oboch strán do zlatohneda.
  • Opečený chlieb zatiaľ odložíme.
  • Na strednom ohni si rozohrejeme panvicu a vložíme do nej plátky slaniny.
  • Opečieme do zlatohnedej farby, aby bola dokonale chrumkavá.
  • Kliešťami vyberieme na tanier a zakryjeme alobalom, aby bola v teple.
  • Pomocou toastového chleba nasajeme tuk zo slaniny, čo zostal v panvici a dáme ho aj bokom.
  • Panvicu vrátime späť na platňu a na strednom ohni zahrejeme.
  • Pridáme očistenú pečeň a vyprážame zhruba 3 minúty zo všetkých strán, až kým nezhnednú a neskaramelizujú.
  • Akonáhle to dosiahneme, zvýšime teplotu na maximum a prelejeme cez pečeň brandy.
  • Vareškou odlepíme všetku pečeň od panvice a dávame pozor, aby bola naša tvár a vlasy mimo panvice, pretože sa môžu objaviť aj vyššie plamene, zvlášť keď pokrm pripravujeme na plynovej platni.
  • Zhruba po minúte teplotu znížime a necháme ešte chvíľku variť.
  • Potom prilejeme smotanu, prihodíme nakrájaný hrášok a pokvapkáme sherry octom.
  • Zamiešame a varíme tak 2 minúty.
  • Osolíme, okoreníme, premiešame a odstavíme z platne.
  • Do servírovacích misiek dáme rukolu, pridáme na kocky nakrájaný opečený toastový chlieb a nakoniec pridáme kuraciu pečeň.
  • Ozdobíme nasekanou slaninou a môžeme podávať.
Kuracia pečeň s brandy a smotanou podľa receptu Jamesa Martina.
Zdroj: https://www.bbc.co.uk/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.