Tento luxusný šalát je nabitý vitamínmi a to v podobe granátového jablka, baby rukoly, hrušky a jablka. Navyše rozžiari váš sviatočný stôl a oživí bežnú večeru počas pracovného týždňa.
INGREDIENCIA
Na šalát:
- ½ šálky pekanových orechov (polky alebo kúsky)
- 140 g baby rukoly
- 60 g kozieho syra alebo fety, rozdrobené
- 1 veľká zrelá hruška, nakrájaná na tenké plátky
- 1 červené jablko, nakrájané na tenké plátky
- semienka z 1 granátového jablka
Na zázvorový dresing:
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica jablčného octu, podľa chuti
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica javorového sirupu alebo medu
- 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
- ¼ lyžičky jemnej morskej soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP
- Zahrejte panvicu na strednom plameni.
- Pekanové orechy na nej za častého miešania opekajte, pokiaľ nebudú voňavé a nezačnú na okrajoch zlátnuť, asi 4 až 5 minút.
- Dajte bokom.
- Dajte rukolu na veľký servírovací tanier.
- Posypte nasekanými pekanovými orechmi a rozdrobeným kozím syrom.
- Plátky hrušiek a jabĺk rozložte vejárovito a rozložte ich naprieč šalátom po častiach (viď fotografie).
- Celé posypte čerstvým granátovým jablkom.
- Na prípravu dresingu zmiešajte všetky ingrediencie a šľahajte, kým sa nespoja.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšiu lyžičku octu.
- Počkajte sa zaliatím šalátu, kým nebudete pripravení podávať.
- Až budete pripravení, ľahko pokvapkajte celý šalát zázvorovým dresingom (možno ho nebudete potrebovať celý).
- Podávajte ihneď.