Originálna receptúra podľa najlepších talianskych šéfkuchárov urobí z tohto pokrmu nezabudnuteľný kulinársky zážitok.
Čo budeme potrebovať
- 500 g hovädzie sviečkové
- 150 g rukoly
- 50 ml olivového oleja
- Soľ
- Korenie
- Šťava z 2 citrónov
- Lyžička dijonskej horčice
- Žĺtok
- 10 cherry paradajok (nakrájaných)
- Parmezán (nastrúhaný)
Postup
- Hovädziu sviečkovú zabalíme do igelitu a dáme ju na hodinu zmraziť do mrazničky.
- Keď je mäso zmrznuté nakrájame ho na tenké plátky
- Jednotlivé plátky potom prikryjeme potravinárskou fóliou a jemne ich naklepeme alebo rozvaľkáme pomocou valčeka na cesto
- Plátky potom po 6 kusoch skladáme na vychladené taniere
- Opláchnutú a odkvapkanú rukolu dáme do misy a premiešame ju so 4 lyžicami olivového oleja
- Dochutíme jej soľou a korením
- Rukolu potom umiestnime do stredu každého taniera s carpacciom
- Vedľa si v miske zmiešame zvyšný olej s citrónovou šťavou, horčicou, žĺtkom, soľou a korením
- Pomocou ponorného mixéra zmes mixujeme do zhustnutia
- Touto zmesou pokvapkáme hovädzie mäso, pridáme nakrájané paradajky. posypeme parmezánom a ihneď podávame