Šalát z hovädzieho mäsa a parmezánom

Šalát z hovädzieho mäsa a parmezánom

Originálna receptúra podľa najlepších talianskych šéfkuchárov urobí z tohto pokrmu nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g hovädzie sviečkové
  2. 150 g rukoly
  3. 50 ml olivového oleja
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. Šťava z 2 citrónov
  7. Lyžička dijonskej horčice
  8. Žĺtok
  9. 10 cherry paradajok (nakrájaných)
  10. Parmezán (nastrúhaný)

Postup

  1. Hovädziu sviečkovú zabalíme do igelitu a dáme ju na hodinu zmraziť do mrazničky.
  2. Keď je mäso zmrznuté nakrájame ho na tenké plátky
  3. Jednotlivé plátky potom prikryjeme potravinárskou fóliou a jemne ich naklepeme alebo rozvaľkáme pomocou valčeka na cesto
  4. Plátky potom po 6 kusoch skladáme na vychladené taniere
  5. Opláchnutú a odkvapkanú rukolu dáme do misy a premiešame ju so 4 lyžicami olivového oleja
  6. Dochutíme jej soľou a korením
  7. Rukolu potom umiestnime do stredu každého taniera s carpacciom
  8. Vedľa si v miske zmiešame zvyšný olej s citrónovou šťavou, horčicou, žĺtkom, soľou a korením
  9. Pomocou ponorného mixéra zmes mixujeme do zhustnutia
  10. Touto zmesou pokvapkáme hovädzie mäso, pridáme nakrájané paradajky. posypeme parmezánom a ihneď podávame
Lahodné surové hovädzie mäso s parmezánom a olejom.
Zdroj: insidetherustickitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.