Šalát z hrebenatiek s pistáciami a estragónom

Šalát z hrebenatiek s pistáciami a estragónom

Milovníci morských plodov pozor, kúpte si čerstvé mušle as chuťou sa pustite do prípravy tohto perfektného pokrmu.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice vylúpaných pistácií
  2. 2 lyžice citrónovej šťavy
  3. Lyžička dijonskej horčice
  4. Lyžička estragónu
  5. Lyžica olivového oleja
  6. Soľ
  7. Korenie
  8. 250 g hrebenatiek (mušlí)
  9. 75 g reďkoviek (nakrájané na plátky)
  10. Hrsť rukoly
  11. 2 lyžice granátového jablka

Postup

  1. Na panvici si na sucho opražíme pistácie
  2. Keď pistácie zhnednú, tak ich zložíme z platne a dáme bokom vychladnúť.
  3. Potom ich nahrubo nasekáme
  4. V malej miske si zmiešame citrónovú šťavu, horčicu a estragón
  5. Za stáleho miešania pridávame olivový olej a podľa chuti zmes osolíme a okoreníme
  6. Hrebenatky nakrájame na tenké kolieska
  7. Tie potom rozložíme na tanier a pridáme reďkovky
  8. Doprostred taniera naaranžujeme rukolu a všetko prelejeme dresingom z citrónovej šťavy a estragónu
  9. Pridáme granátové jablko, pistácie a soľ
  10. Ihneď podávame
Talianske predjedlo z morských plodov s rukolou, reďkovkami a olejom.
Zdroj: food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.