Milovníci morských plodov pozor, kúpte si čerstvé mušle as chuťou sa pustite do prípravy tohto perfektného pokrmu.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice vylúpaných pistácií
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Lyžička dijonskej horčice
- Lyžička estragónu
- Lyžica olivového oleja
- Soľ
- Korenie
- 250 g hrebenatiek (mušlí)
- 75 g reďkoviek (nakrájané na plátky)
- Hrsť rukoly
- 2 lyžice granátového jablka
Postup
- Na panvici si na sucho opražíme pistácie
- Keď pistácie zhnednú, tak ich zložíme z platne a dáme bokom vychladnúť.
- Potom ich nahrubo nasekáme
- V malej miske si zmiešame citrónovú šťavu, horčicu a estragón
- Za stáleho miešania pridávame olivový olej a podľa chuti zmes osolíme a okoreníme
- Hrebenatky nakrájame na tenké kolieska
- Tie potom rozložíme na tanier a pridáme reďkovky
- Doprostred taniera naaranžujeme rukolu a všetko prelejeme dresingom z citrónovej šťavy a estragónu
- Pridáme granátové jablko, pistácie a soľ
- Ihneď podávame