Tento jablkovo-celerový šalát je lahodnou zmesou chutí a textúr. Ľahko sa pripravuje, je príjemne chrumkavý, slaný aj sladký a skvele funguje ako príloha, ale aj ako zdravý ľahký obed.
Ingrediencie
- 100 g olúpaného zeleru
- ½ veľkého jablka
- 2 plátky slaniny
- 2 lyžice tekvicových semienok
- ¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate
Na dresing:
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica panenského olivového oleja
- 1 lyžica orechového oleja
- ¼ lyžičky dijonskej horčice
Postup
- Na dresing najskôr prešľahajte citrónovú šťavu, oleje a horčicu.
- Olúpte zeler, odstráňte všetku vonkajšiu vrstvu a všetky tmavé, chlpaté časti.
- Jablko olúpte a zbavte jadrovníka.
- Oboje nahrubo nastrúhajte a premiešajte s dresingom, aby nezhnedli.
- Slaninu opečte, ako chcete (v rúre/na panvici) a nakrájajte na plátky.
- Petržlenovú vňať nasekajte nahrubo.
- K jablku a zeleru pridajte slaninu, tekvicové semienka a petržlenovú vňať a premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
- Servírujte!