Šalát z karfiolovej ryže v gréckom štýle

Šalát z karfiolovej ryže v gréckom štýle

Ak fandíte zelenine na akýkoľvek spôsob, potom po tomto šaláte olíznete všetkých desať. Príprava je úplne jednoduchá, rýchla a chuť skvelá vďaka dokonalej kombinácii jednotlivých surovín.

Ingrediencie:

  • 1/2 stredného karfiolu
  • 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 hrnčeka cherry paradajok
  • 1/2 hrnčeka hroznového vína
  • 1 hrnček rukoly
  • 1/4 hrnčeka petržlenu
  • 3 zelené jarné cibuľky
  • 1/4 hrnčeka vykôstkovaných olív nakrájaných na plátky
  • 1/2 hrnčeka syra Feta nalámaného na kúsky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana

Postup:

  • Z karfiolu odrežeme jednotlivé ružičky bez hlúbov a vložíme do nádoby kuchynského robota.
  • Pomocou pulzného tlačidla mixujeme niekoľkokrát za sebou, až bude karfiol vyzerať ako ryža alebo kuskus.
  • Takto pripravený karfiol preložíme do misky, ktorá je vhodná na použitie do mikrovlnnej rúry.
  • Pridáme 1 lyžicou oleja, premiešame, zakryjeme poklopom a pri vysokej teplote hrejeme 2 a ½ minút. Hotové presypeme na tácku a necháme vychladnúť.
  • Paradajky nakrájame na polovicu, prípadne na štvrtky, pokiaľ sú väčšie.
  • Rukolu a petržlen nasekáme nahrubo, zelenú cibuľku na tenké plátky.
  • Zmiešame vychladnutú karfiolovú ryžu, paradajky, nakrájanú rukolu, petržlenovú vňať a zelenú cibuľku aj olivy.
  • Zostávajúci olej, citrónovú šťavu, ocot a oregano prešľaháme, pridáme do misy a nakoniec prihodíme syr feta.
  • Dôkladne premiešame a podávame. Tento šalát sa perfektne hodí aj ako desiata tzv. do krabičky, napríklad do práce, na školenia alebo aj do školy.
Karfiolový ryžový šalát na grécky spôsob.
Zdroj: https://www.carolinescooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.