Šalát z karfiolu s jogurtovo-kôprovým dresingom

Šalát z karfiolu s jogurtovo-kôprovým dresingom

Karfiol chutí skvele aj v kombinácii s kôprom. Presvedčiť sa o tom môžete v nasledujúcom recepte!

INGREDIENCIA

  • 1 karfiol
  • 1/3 červenej cibule, nakrájanej na tenké plátky
  • 1/4 šálky slnečnicových semienok

Na dresing:

  • 1 šálka odtučneného bieleho jogurtu, scedeného po dobu 1 hodiny v sitku
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého kôpru

POSTUP

  1. Karfiol rozoberte na ružičky.
  2. Priveďte k vodu v hrnci a pripravte si ľadový kúpeľ.
  3. Karfiol blanšírujte 4 minúty, len toľko, aby bol mäkký a ešte mu zostalo trochu chrumkavosti.
  4. Sceďte a ponorte ho do ľadového kúpeľa, aby sa prestal variť.
  5. V miske zmiešajte blanšírovaný karfiol s nakrájanou červenou cibuľou a slnečnicovými semienkami.
  6. Teraz si pripravte dresing.
  7. V malej miske zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.
  8. Za stáleho šľahania za stáleho šľahania pomaly prikvapkávajte olivový olej, kým nebude zmes hladká a ľahko zhustnutá.
  9. Vmiešajte papriku a nasekaný kôpor.
  10. Dresing pridajte ku karfiolu a miešajte, kým sa všetko dobre nepremieša.
  11. Pred podávaním nechajte aspoň hodinu vychladiť.
Kúsky karfiolu s červenou cibuľou a dresingom, to všetko servírované na tácke.
www.foodandwine.com

Pripravte si tiež vynikajúcu ryžu z karfiolu ako malú desiatu alebo napríklad odľahčenú večeru. Inšpirujte sa našimi receptami!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.