Je veľmi osviežujúci a je úžasný ku grilovanému mäsu. Tento typ kapusty máme väčšinou spojený s knedlom, bravčom, zelou, ale verte, že aj v tejto podobe si ho dokonale vychutnáte.
Ingrediencie:
- 1 liter odkvapkanej kyslej kapusty
- 1 hrnček na rezančeky nakrájaného zeleru
- 1/2 hrnčeka zelenej a červenej papriky
- 1 veľká cibuľa
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček bieleho octu
- 1/2 hrnčeka extra panenského olivového oleja (môže byť aj slnečnicový)
- 1/4 lyžičky soli (prípadne aj viac ak sa vám bude zdať šalát málo slaný)
Postup:
- Odkvapkanú kyslú kapustu dáme do veľkej misy.
- Pridáme cibuľu, zeler, papriku a dáme na 20 minút do chladničky.
- Medzitým dáme do malej misky olej, ocot aj cukor a pomocou šľahacej metličky dôkladne zmiešame.
- Vyberieme z chladničky zeleninu, zalejeme pripravenou cukrovou zmesou a premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili.
- Zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme na 24 hodín do chladničky, aby šalát odležal.
- Nasledujúci deň už stačí naservírovať.