Šalát z mozzarelly s broskýň a šunkou

Šalát z mozzarelly s broskýň a šunkou

Ak ste ešte nevyskúšali kombináciu broskýň a šalátu, potom tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Bezkonkurenčná kombinácia ľahkého syra, parmskej šunky a výživných strukovín vás úplne oslní.

Čo budeme potrebovať

  1. 350 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  2. 50 g pohánky
  3. 50 g quinoi
  4. 100 g zelených fazuliek
  5. 4 plátky parmskej šunky
  6. Šťava z ½ citróna
  7. 2 lyžice olivového oleja
  8. 2 broskyne (nakrájaná)
  9. 50 g rukoly
  10. 125 g mozzarelly (nakrájané)
  11. Hrsť čerstvej mäty

Postup

  1. V hrnci si zahrejeme vývar, do ktorého pridáme opláchnutú pohánku a quinú
  2. Strukoviny privedieme v hrnci do varu a varíme po dobu 10-15 minút, kým nezmäknú
  3. Na posledné 2 minúty varenia pridáme fazuľky
  4. Potom všetko spoločne scedíme a necháme vychladnúť
  5. Medzitým si na sucho opražíme parmskú šunku
  6. Z každej strany jej opekáme do chrumkava po dobu 1 minúty
  7. Keď je šunka vypražená dáme jej bokom
  8. Vo veľkej mise si spoločne premiešame šťavu, olej, soľ a korenie
  9. Pridáme vychladenú strukovinovú zmes aj s fazuľkami
  10. Ďalej pridáme broskyne, rukolu, mozzarellu, mätu a ½ vypražené nakrájané šunky
  11. Všetko spoločne premiešame, aby sa ingrediencie rozprestrelili
  12. Pri servírovaní šalát ešte posypeme zvyškom parmskej šunky na ozdobu
Letný šalát s broskyňou, paradajkami, syrmi, šunkou a rukolou.
Zdroj plyroom.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.