Perfektný mrkvový šalát s čerstvou petržlenovou vňaťou, jarnou cibuľkou a dresingom z mangovej šťavy a čerstvého chrenu si jednoducho zamilujete!
Ingrediencie
- 450 g mrkvy, olúpané
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 najemno nakrájané jarné cibuľky
- 2 čajové lyžičky čerstvého strúhaného chrenu
- 1 polievková lyžica čerstvej mangovej šťavy
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1-2 lyžičky medu, podľa chuti
- 1/4 čajovej lyžičky soli, podľa chuti
- 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, podľa chuti
Postup
- Nastrúhajte mrkva v kuchynskom robote.
- Dajte bokom.
- V šalátovej mise zmiešajte nastrúhaný chren, šťavu z manga, med, olivový olej, soľ a korenie.
- Pridajte mrkvu, čerstvú petržlenovú vňať a jarnú cibuľku a dobre premiešajte.
- V prípade potreby ochutnajte a upravte korenie.
- Zakryte a dajte do chladničky, pokiaľ nebudete pripravení servírovať.