Tento šalát funguje ako skvelý hlavný chod a kombináciu pečeného kuracieho mäsa, karfiolu, cíceru, nakladanej červenej cibule, olív a rukoly jednoducho nemožno odolať!
INGREDIENCIA
- 8 vykostených kuracích stehien bez kože
- 1 stredne veľký karfiol nakrájaný na 5 cm ružičky
- 5 lyžíc extra panenský olivový olej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 1/2 malé červené cibule, pozdĺžne rozpolené a nakrájané priečne na tenké plátky
- 3 lyžice šampanského octu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 2 šálky cíceru
- 1/4 šálky zelených olív, vykôstkovaných a nakrájaných na štvrtky
- 1/4 šálky čerstvých listov petržlenu
- 5 šálok rukoly
POSTUP
- Umiestnite rošty do hornej a dolnej tretiny rúry a zohrejte rúru na 220 °C.
- Kurča a karfiol rozprestrite v jednotlivých vrstvách na samostatné veľké plechy na pečenie s okrajom.
- Ku kurčaťu aj karfiolu pridajte vždy po lyžici oleja, lyžičke soli a trochu korenia.
- Plech s kuraťom umiestnite do hornej tretiny rúry a karfiol do dolnej tretiny a pečte, kým karfiol nezezlátne a kura nedosiahne 74 stupňov Celzia, asi 20 až 25 minút.
- Kurča zakryte fóliou, aby zostalo teplé.
- Medzitým zmiešajte cibuľu s octom a 1/4 lyžičky soli v malej miske.
- Nechajte odležať, kým cibuľa nezmäkne a nezružovie, 10 až 12 minút.
- Cibuľa sceďte a tekutinu si nechajte v miske.
- Rozšľahajte horčicu, 1/4 lyžičky soli a trochu korenia do tekutiny scedené z cibule.
- Pomaly vmiešajte zvyšné 3 lyžice oleja.
- Kurča nakrájajte priečne na cca 1,5 cm hrubé prúžky.
- Vo veľkej miske zmiešajte kura, karfiol, cibuľu, cícer, olivy a petržlenovú vňať.
- Prelejte dresingom a potom dochuťte soľou a korením.
- Pridajte rukolu a pred podávaním znova jemne premiešajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie digestorom , kde sa dozviete všetko potrebné o týchto odsávačoch pár!