Šalát z potom choi s krvavým pomarančom

Šalát z potom choi s krvavým pomarančom

Pokiaľ ste ešte neskúsili čerstvý potom choi, potom vás tento šalát prekvapí aký je naozaj lahodný. Je jednoducho nádherne chrumkavý a svieži.

Čo budeme potrebovať

Na šalát

  • 320 gramov potom choi
  • 120 gramov mrkvy
  • 280 gramov krvavých pomarančov
  • 140 gramov pomaranča
  • 2 zelené cibule
  • 1 lyžica opražených sezamových semienok
  • Morská soľ
  • čierne korenie

Na zálievku

  • 3 lyžice neutrálneho oleja
  • 3 lyžice ázijského sezamového oleja
  • 3 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamových semienok (opečená)
  • 1 lyžička čiernych sezamových semienok
  • 1 lyžička medu

Na ozdobu

  • 2 lyžice arašidov alebo kešu (pražených)

Postup

  • Potom choi opláchnite a orežte, a potom nakrájajte.
  • Mrkva opláchnite, olúpte a nakrájajte pomocou škrabky na zeleninu.
  • Olúpte všetky pomaranče a potom ich nakrájajte na stredné kocky.
  • Ak používate zelenú cibuľu, orežte ju a potom nakrájajte na tenké plátky.
  • Pridajte všetky ingrediencie na dresing do sklenenej nádoby a pretrepte, kým nezemulguje.
  • Nalejte dresing na šalát, pridajte sezamové semienka, okoreňte a premiešajte, kým sa nespoja.
  • Ochutnajte a upravte korenie podľa svojej chuti.
  • Uložte do šalátovej misy, navrch nasypte orechy.

Kúpili ste pomarančov viac ako ste potrebovali? Hlavne ich nevyhadzujte! Môžete si totiž pomocou skvelých odšťavovačov pripraviť vitamíny nabité džúsy! Aký prístroj vybrať? To sa dozviete z našej recenzie, ktorú sme pre vás spracovali!

Čínska kapusta dochutená pomarančom a ďalším korením.
Zdroj: image.ie

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.