Vynikajúci výživný šalát z obilnín, čerstvej i grilovanej zeleniny, syra na grilovanie halloumi a chutné citrónové zálievky. Skvele sa hodí ako zdravá večera či ľahký obed.
Ingrediencie
- 100 g bulguru
- 100 g quinoy
- šťava z 2 citrónov
- 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
- 1 zväzok (6 kusov) jarnej cibuľky, nakrájané nadrobno
- štipka cukru
- soľ a korenie podľa chuti
- 200 g cherry paradajok, rozpolených
- 20 g petržlenu, jemne nasekané
- 15 g lístkov čerstvej mäty, jemne nasekané
- 200 g halloumi, nakrájaného na 8 plátkov, každý s hrúbkou 1,5 cm
- 2 cukety, nakrájané na kúsky
Postup
- Do veľkej misy dajte pšeničný bulgur a trochu soli, zalejte 125 ml vriacej vody a nechajte 10 minút odpočívať, potom našuchorte vidličkou.
- Quinú varte 8-10 minút.
- Sceďte a dajte do misy s bulgurom.
- Zmiešajte citrónovú šťavu a 4 lyžice oleja.
- Pridajte trochu soli, korenia a veľkú štipku cukru, premiešajte a nalejte na bulgur s quionoou.
- Pridajte jarnú cibuľku, paradajky, petržlenovú vňať a mätu.
- Znovu premiešajte.
- Rozpáľte gril alebo panvicu, kým nebude veľmi horúci.
- Potrite halloumi a cuketu zvyšným olejom.
- Okoreňte a grilujte alebo restujte z oboch strán asi 2 minúty.
- Vyberte z panvice či grilu a premiešajte so šalátom.
- Užite si to!