Šalát z quinoy a bulguru so syrom halloumi

Šalát z quinoy a bulguru so syrom halloumi

Vynikajúci výživný šalát z obilnín, čerstvej i grilovanej zeleniny, syra na grilovanie halloumi a chutné citrónové zálievky. Skvele sa hodí ako zdravá večera či ľahký obed.

Ingrediencie

  • 100 g bulguru
  • 100 g quinoy
  • šťava z 2 citrónov
  • 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1 zväzok (6 kusov) jarnej cibuľky, nakrájané nadrobno
  • štipka cukru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g cherry paradajok, rozpolených
  • 20 g petržlenu, jemne nasekané
  • 15 g lístkov čerstvej mäty, jemne nasekané
  • 200 g halloumi, nakrájaného na 8 plátkov, každý s hrúbkou 1,5 cm
  • 2 cukety, nakrájané na kúsky

Postup

  1. Do veľkej misy dajte pšeničný bulgur a trochu soli, zalejte 125 ml vriacej vody a nechajte 10 minút odpočívať, potom našuchorte vidličkou.
  2. Quinú varte 8-10 minút.
  3. Sceďte a dajte do misy s bulgurom.
  4. Zmiešajte citrónovú šťavu a 4 lyžice oleja.
  5. Pridajte trochu soli, korenia a veľkú štipku cukru, premiešajte a nalejte na bulgur s quionoou.
  6. Pridajte jarnú cibuľku, paradajky, petržlenovú vňať a mätu.
  7. Znovu premiešajte.
  8. Rozpáľte gril alebo panvicu, kým nebude veľmi horúci.
  9. Potrite halloumi a cuketu zvyšným olejom.
  10. Okoreňte a grilujte alebo restujte z oboch strán asi 2 minúty.
  11. Vyberte z panvice či grilu a premiešajte so šalátom.
  12. Užite si to!
Výživný šalát z obilnín, čerstvej i grilovanej zeleniny, syra a chutnej citrónovej zálievky servírovaný v mise s lyžicou.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.