Šalát z reďkoviek a kyslej smotany

Šalát z reďkoviek a kyslej smotany

Tento ľahký a rýchly šalát je obľúbený najmä v Rusku a na Ukrajine. Jeho prednosťou je predovšetkým to, že jemná chuť kyslej smotany neutralizuje prípadnú nahorklosť ďalších použitých ingrediencií.

Ingrediencie

  • 20 kusov reďkoviek
  • 1 šalátová uhorka
  • 1/2 šálky pažítky alebo jarnej cibuľky
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • soľ

Postup

  1. Reďkovky aj uhorku dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Obe ingrediencie premiešajte v miske.
  3. Pridajte kyslú smotanu a trochu soli.
  4. Zamiešajte, aby sa kyslá smotana premenila na dresing.
  5. Pred servírovaním posypte kúsky nakrájanej pažítky či jarnej cibuľky.
Šalát z reďkoviek, uhorky a kyslej smotany
zdroj:natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.