Luxus na tanieri! Reďkovky, chladná uhorka, pečený cícer, hlávkový šalát a dresing z jogurtu a kôpru spolu vytvárajú perfektnú a sviežu kombináciu, ktorou sa nemusíte hanbiť naservírovať aj tým najnáročnejším stravníkom.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 1 hlávkový šalát
- 6 reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky
- 1 uhorka, nakrájaná na tenké plátky
- 1 veľké avokádo, nakrájané na kocky
- 1 plechovka cíceru
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky údené papriky
Na dresing:
- 3/4 šálky gréckeho jogurtu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 polievková lyžica jablčného octu
- 1 polievková lyžica čerstvého kôpru, nasekaného
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky mletého korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Cícer zlejte a opláchnite.
- Olúpte šupky z cícera, ale tento krok môžete preskočiť, ak chcete ušetriť čas.
- Cícer dajte na plech s papierom na pečenie a premiešajte s olivovým olejom, morskou soľou a paprikou.
- Cícer pečte v rúre 40 minút.
- Po 40 minútach vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočinúť.
- Vložte ju späť do rúry na ďalších 10-15 minút, kým nebude krásne chrumkavá.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na dresing v malej miske.
- Dajte do lendnice, kým nebudete pripravení servírovať.
- Hlávkový šalát položte na tanier, na šalát rovnomerne rozložte reďkovky, uhorku a avokádo.
- Celý šalát zalejte požadovaným množstvom dresingu.
- Posypte pečeným cícerom.
- Dobrú chuť!