Šalát z reďkoviek s jogurtovo-kôprovým dresingom

Šalát z reďkoviek s jogurtovo-kôprovým dresingom

Luxus na tanieri! Reďkovky, chladná uhorka, pečený cícer, hlávkový šalát a dresing z jogurtu a kôpru spolu vytvárajú perfektnú a sviežu kombináciu, ktorou sa nemusíte hanbiť naservírovať aj tým najnáročnejším stravníkom.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 1 hlávkový šalát
  • 6 reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 uhorka, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 veľké avokádo, nakrájané na kocky
  • 1 plechovka cíceru
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky údené papriky

Na dresing:

  • 3/4 šálky gréckeho jogurtu
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 1 polievková lyžica čerstvého kôpru, nasekaného
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky mletého korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Cícer zlejte a opláchnite.
  3. Olúpte šupky z cícera, ale tento krok môžete preskočiť, ak chcete ušetriť čas.
  4. Cícer dajte na plech s papierom na pečenie a premiešajte s olivovým olejom, morskou soľou a paprikou.
  5. Cícer pečte v rúre 40 minút.
  6. Po 40 minútach vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočinúť.
  7. Vložte ju späť do rúry na ďalších 10-15 minút, kým nebude krásne chrumkavá.
  8. Zmiešajte všetky ingrediencie na dresing v malej miske.
  9. Dajte do lendnice, kým nebudete pripravení servírovať.
  10. Hlávkový šalát položte na tanier, na šalát rovnomerne rozložte reďkovky, uhorku a avokádo.
  11. Celý šalát zalejte požadovaným množstvom dresingu.
  12. Posypte pečeným cícerom.
  13. Dobrú chuť!
Reďkovky, uhorka, pečený cícer, hlávkový šalát a dresing z jogurtu, to všetko servírované na tanieri.
www.themodernproper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.