Zdravý jesenný šalát s rukolou, chrumkavými jablkami a opečenými pekanovými orechmi zaliaty jednoduchou citrónovou zálievkou je skvelým ľahkým rastlinným hlavným jedlom alebo prílohou.
Ingrediencie
- 1/2 šálky pekanových orechov
- 200 g rukoly
- 2 malé jablká, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané pozdĺžne na tenké plátky
- 1/4 červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky
- 2 lyžice sušených brusníc (voliteľne)
Na zálievku:
- šťava z 1 veľkého citróna
- 1 polievková lyžica javorového sirupu
- 1 štipka morskej soli + čierne korenie
- 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 176 ° C a na pekáč naaranžujte pekanové orechy.
- Pekanové orechy pečte 8–10 minút, kým nebudú voňavé a sýto zlatohnedé.
- Vyberte z rúry a dajte bokom.
- Zatiaľ čo sa pekanové orechy pečú, pripravte si zvyšné prísady do šalátu a pridajte ich do veľkej misy.
- Pripravte si dresing pridaním všetkých ingrediencií do misy a dôkladným šľahaním ich spojte.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
- Pridajte pekanové orechy do šalátu a zalejte zálievkou.
- Premiešajte a ihneď podávajte.