Šalát z rukoly, jabĺk a pekanových orechov

Šalát z rukoly, jabĺk a pekanových orechov

Zdravý jesenný šalát s rukolou, chrumkavými jablkami a opečenými pekanovými orechmi zaliaty jednoduchou citrónovou zálievkou je skvelým ľahkým rastlinným hlavným jedlom alebo prílohou.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky pekanových orechov
  • 200 g rukoly
  • 2 malé jablká, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané pozdĺžne na tenké plátky
  • 1/4 červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 lyžice sušených brusníc (voliteľne)

Na zálievku:

  • šťava z 1 veľkého citróna
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 1 štipka morskej soli + čierne korenie
  • 3 lyžice olivového oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 176 ° C a na pekáč naaranžujte pekanové orechy.
  2. Pekanové orechy pečte 8–10 minút, kým nebudú voňavé a sýto zlatohnedé.
  3. Vyberte z rúry a dajte bokom.
  4. Zatiaľ čo sa pekanové orechy pečú, pripravte si zvyšné prísady do šalátu a pridajte ich do veľkej misy.
  5. Pripravte si dresing pridaním všetkých ingrediencií do misy a dôkladným šľahaním ich spojte.
  6. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  7. Pridajte pekanové orechy do šalátu a zalejte zálievkou.
  8. Premiešajte a ihneď podávajte.
Rukolový šalát s jablkami a pekanovými orechmi servírovaný v mise.
www.minimalistbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.