Tento živý a jednoduchý šalát s citrónovou zálievkou, čerstvým parmezánom a praženými mandľami sa skvele hodí ako príloha k veľkonočnej večeri a navyše ho zvládnete pripraviť za menej ako 15 minút!
INGREDIENCIA
Na šalát:
- 140 g rukoly
- ¼ šálky strúhaného parmezánu alebo podľa chuti
- ½ šálky lúpaných mandlí
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Na zálievku:
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
- ¼ šálky citrónovej šťavy
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 lyžička medu alebo agávového sirupu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- ⅛ lyžičky soli
POSTUP
- Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni.
- Po zahriatí pridajte nasekané mandle.
- Pražte 3–4 minúty za občasného miešania, kým nezozlátnu.
- Do malého pohára alebo misy pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, biely vínny ocot, citrónovú kôru, med, dijonskú horčicu a soľ.
- Pokiaľ používate pohár, zaviečkujte ho a pretrepte, aby sa zmes spojila.
- Pokiaľ používate misu, všetko šľahajte, kým sa ingrediencie dobre nespoja.
- Pridajte rukolu do veľkej servírovacej misy.
- Zalejte ju zálievkou a premiešajte.
- Navrch dajte opražené mandle a čerstvo nastrúhaný parmezán.
- Ozdobte trochou čierneho korenia.
- Šalát si najlepšie vychutnáte ihneď.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na šaláty zo zemiakov v klasickej aj diétnej úprave 7x inak. Inšpirujte sa!