Šalát z údeného rybieho filé

Šalát z údeného rybieho filé

Výživný a napriek tomu ľahký zeleninový rybí šalát. Táto varianta je skvelá napríklad pri letnom grilovaní, ako alternatíva ku grilovanému mäsu. Je to skvelé osvieženie.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g nových zemiakov
  2. 4 vajíčka veľkosti M
  3. 4 nakladané uhorky (nakrájané na malé kúsky)
  4. ½ červenej cibule (nakrájaná nadrobno)
  5. 2 lyžice vínneho octu
  6. 1 lyžica medu
  7. 130 g rukoly alebo šalátového mixu
  8. 125 g údeného pstruha
  9. 3 lyžice gréckeho jogurtu
  10. 1 lyžica kôpru

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte zemiaky
  2. Zemiaky varte približne 15 minút a zlejte
  3. Medzitým priveďte v hrnci vodu do varu a vložte vajcia
  4. Vo vriacej vode varte približne 7 minút
  5. Vodu vylejeme a vajíčka schladíme v studenej vode
  6. Šalátovú uhorku a cibuľu dáme do misy a pridáme med, ocot, soľ a zmiešame dohromady
  7. V malej miske si zmiešame jogurt, kyslé uhorky, cibuľu, lyžičku uhorkového láku a vmiešame aj kôpor
  8. Uvarené vajcia olúpeme a rozpolíme
  9. Šalátový mix naservírujeme na tanier, pridáme údeného pstruha, pokvapkáme šalátovým dresingom a pridáme vajcia

Šalát je možný podávať aj s údeným lososom.

Zeleninový šalát s rybou a vajíčkom.
Zdroj:recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.