Šalát zo šošovky a uhoriek so zálievkou

Šalát zo šošovky a uhoriek so zálievkou

Šošovkový šalát s uhorkou, červenou cibuľou, datľami a petržlenovou vňaťou je neuveriteľne chutný a zároveň tak jednoduchý. Je pikantný, svieži a ľahký, zaliaty domácou citrónovou zálievkou.

Ingrediencie

Na šalát:

  • 1 šálka zelenej šošovky
  • 4 šálky vody
  • 1 bobkový list
  • 1 kus zelenej riasy kombu (približne 8 – 10 cm)
  • 1 veľká uhorka, najemno nakrájaná
  • 1/2 červenej cibule, najemno nakrájané
  • 1 šálka datlí Medjool, najemno nakrájaných
  • 1 malý petržlen

Na zálievku (použite polovicu z nižšie uvedeného receptu):

  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/2 čajovej lyžičky medu alebo javorového sirupu
  • 1–2 strúčiky cesnaku, lisované
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Prepláchnite a preberte šošovku.
  2. Do stredného kastrólika pridajte šošovku, vodu, bobkový list a kombu.
  3. Vodu priveďte do varu, potom znížte teplotu na veľmi nízku teplotu, hrniec priklopte pokrievkou a varte 16–20 minút.
  4. Šošovka by mala byť mäkká, ale nie kašovitá.
  5. Šošovku sceďte a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
  6. Pridajte na kocky nakrájanú uhorku, červenú cibuľu, datle a petržlenovú vňať.
  7. Pripravte si zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií v miske.
  8. Hotový šalát pokvapkajte vzniknutou zálievkou a premiešajte.
Šošovka s uhorkami so zálievkou servírovaná na tanieri s lyžicou.
www.downshiftology.com

Poďme si predstaviť jednoduché varianty receptov na šošovkovú polievku . Určite si medzi nimi vyberiete tú svoju najobľúbenejšiu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.