Pripravte si zdravý a chutný šalát zo strukovín a čerstvej zeleniny. Zálievka z citróna, byliniek a dijonskej horčice mu navyše dodáva ten správny šmrnc a luxusnú chuť.
INGREDIENCIA
- 125 g zelenej šošovky
- 540 ml konzervované sójy, prepláchnuté a scedené
- kôra z 2 citrónov
- 125 g nasekanej červenej cibule
- 7 g lisovaného cesnaku
- 250 g najemno nasekanej červenej papriky
- 250 g najemno nasekanej zelenej papriky
- 250 g nadrobno nakrájaného rapíkatého zeleru
- 60 g jemne nasekané pažítky
Na zálievku:
- 30 ml citrónovej šťavy
- 15 ml ryžového vínneho octu
- 15 ml sójovej omáčky
- 5 ml hrubozrnnej dijonskej horčice
- 5 g lisovaného cesnaku
- 7 g jemne nasekané šalotky
- 1 g drvených feniklových semienok
- 1 g drvených vločiek červeného chilli
- 30 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 15 g nasekaného čerstvého oregana
- po 1 g soli a mletého čierneho korenia
- 75 ml repkového oleja
POSTUP
- Vo veľkom hrnci zmiešajte šošovku a 375 ml vody.
- Priveďte do varu, znížte teplotu a varte, kým šošovka nezmäkne, asi 25 až 30 minút.
- Sceďte a vychlaďte.
- V mise zmiešajte uvarenú šošovku, sójové bôby, citrónovú kôru, cibuľu, cesnak, papriku, stopkový zeler a pažítku.
- Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Teraz si pripravte zálievku.
- V samostatnej miske zmiešajte citrónovú šťavu, ocot, sójovú omáčku, horčicu, cesnak, šalotku, feniklové semienka, vločky chilli, petržlenovú vňať, oregano, soľ a korenie.
- Do zmesi zašľahajte repkový olej.
- Pridajte zálievku do šalátu.
- Premiešajte a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby sa rozvinuli chute.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalšie recepty na polievky z cícera v tých najlahodnejších variantoch. Inšpirujte sa!