Šalát zo zelenej šošovky a sóje

Šalát zo zelenej šošovky a sóje

Pripravte si zdravý a chutný šalát zo strukovín a čerstvej zeleniny. Zálievka z citróna, byliniek a dijonskej horčice mu navyše dodáva ten správny šmrnc a luxusnú chuť.

INGREDIENCIA

  • 125 g zelenej šošovky
  • 540 ml konzervované sójy, prepláchnuté a scedené
  • kôra z 2 citrónov
  • 125 g nasekanej červenej cibule
  • 7 g lisovaného cesnaku
  • 250 g najemno nasekanej červenej papriky
  • 250 g najemno nasekanej zelenej papriky
  • 250 g nadrobno nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 60 g jemne nasekané pažítky

Na zálievku:

  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 15 ml ryžového vínneho octu
  • 15 ml sójovej omáčky
  • 5 ml hrubozrnnej dijonskej horčice
  • 5 g lisovaného cesnaku
  • 7 g jemne nasekané šalotky
  • 1 g drvených feniklových semienok
  • 1 g drvených vločiek červeného chilli
  • 30 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 15 g nasekaného čerstvého oregana
  • po 1 g soli a mletého čierneho korenia
  • 75 ml repkového oleja

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci zmiešajte šošovku a 375 ml vody.
  • Priveďte do varu, znížte teplotu a varte, kým šošovka nezmäkne, asi 25 až 30 minút.
  • Sceďte a vychlaďte.
  • V mise zmiešajte uvarenú šošovku, sójové bôby, citrónovú kôru, cibuľu, cesnak, papriku, stopkový zeler a pažítku.
  • Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Teraz si pripravte zálievku.
  • V samostatnej miske zmiešajte citrónovú šťavu, ocot, sójovú omáčku, horčicu, cesnak, šalotku, feniklové semienka, vločky chilli, petržlenovú vňať, oregano, soľ a korenie.
  • Do zmesi zašľahajte repkový olej.
  • Pridajte zálievku do šalátu.
  • Premiešajte a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby sa rozvinuli chute.
  • Dobrú chuť!
Šalát zo šošovky, sójových bôbov a čerstvej zeleniny v šalátovej mise.
www.pulses.org

Máme pre vás aj ďalšie recepty na polievky z cícera v tých najlahodnejších variantoch. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.