Šampiňónový krém je nestarnúca klasika. Polievka, ktorú si ľahko môžete pripraviť kedykoľvek počas roka.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice masla
- 400 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 lyžice múky
- soľ
- korenie
- 700 ml kuracieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- tymian
POSTUP
- Šampiňóny očistite, jeden rozkrájajte na plátky a dajte ich bokom, ostatné pokrájajte na malé kúsky.
- V hrnci rozohrejte olej a opečte na ňom cibuľu
- Pridajte kúsky šampiňónov, osoľte, pridajte štipku tymiánu a poduste kým nezmäknú a nepustia vodu
- Zaprášte múkou, pár minút opekajte a zalejte vývarom
- Priveďte do varu a varte na miernom plameni 15 minút
- Prilejte smotanu a prevarte
- Odstavte z platne a rozmixujte tyčovým mixérom
- Dochuťte soľou a korením
- Plátky šampiňónu orestujte na masle dozlatista
- Polievku servírujte ozdobenú čerstvým tymiánom a plátkami šampiňónu