Šampiňónová omáčka s cestovinami

Šampiňónová omáčka s cestovinami

Náš recept na cestoviny so šampiňónovou omáčkou je jednoducho tá najlepšia voľba! Pripravte si tento krémový cestovinový pokrm s hubami v dňoch, keď si potrebujete vychutnať niečo dobré. Smotana, parmezán, biele víno, citrónová kôra a petržlen robia z niečoho obyčajného niečo luxusné.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 250 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml hustej smotany
  • 1 citrón (kôra)
  • 200 g parmezánu
  • 300 g tagliatelle alebo linguini
  • ½ malého zväzku petržlenu (nasekané nadrobno)

Postup

  • V strednom hrnci rozohrejte olej a maslo. Smažte cibuľu na miernu teplotu po dobu 10 minút alebo do zmäknutia.
  • Pridajte huby a varte 10 minút na strednú teplotu. Pridajte cesnak a varte 2 minúty.
  • Prilejte víno a priveďte do varu, tekutinu zredukujeme na polovicu.
  • Pridajte smotanu a priveďte do varu, potom pridajte citrónovú kôru a parmezán.
  • Dochuťte soľou a veľkým množstvom čierneho korenia.
  • Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Nechajte si 100 ml vody z cestovín.
  • Cestoviny v panvici premiešajte so smotanovou šampiňónovou omáčkou a dostatočným množstvom odloženej vody.
  • Primiešajte petržlenovú vňať, rozdeľte do misiek a pridajte extra parmezán navrch.

Aby ste si mohli v pokoji a pohodlí pripraviť našu šampiňónovú omáčku alebo ktorúkoľvek inú, odporúčame si zaobstarať hlbokú panvicu . Tak sa vám už nikdy nič nevyleje pri miešaní na sporák! Pozrite na našu recenziu a vyberte si tú správnu!

Kopa cestovín zmiešaných s krémovou šampiňónovou omáčkou.
Zdroj: saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.