Náš recept na cestoviny so šampiňónovou omáčkou je jednoducho tá najlepšia voľba! Pripravte si tento krémový cestovinový pokrm s hubami v dňoch, keď si potrebujete vychutnať niečo dobré. Smotana, parmezán, biele víno, citrónová kôra a petržlen robia z niečoho obyčajného niečo luxusné.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 250 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml suchého bieleho vína
- 200 ml hustej smotany
- 1 citrón (kôra)
- 200 g parmezánu
- 300 g tagliatelle alebo linguini
- ½ malého zväzku petržlenu (nasekané nadrobno)
Postup
- V strednom hrnci rozohrejte olej a maslo. Smažte cibuľu na miernu teplotu po dobu 10 minút alebo do zmäknutia.
- Pridajte huby a varte 10 minút na strednú teplotu. Pridajte cesnak a varte 2 minúty.
- Prilejte víno a priveďte do varu, tekutinu zredukujeme na polovicu.
- Pridajte smotanu a priveďte do varu, potom pridajte citrónovú kôru a parmezán.
- Dochuťte soľou a veľkým množstvom čierneho korenia.
- Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Nechajte si 100 ml vody z cestovín.
- Cestoviny v panvici premiešajte so smotanovou šampiňónovou omáčkou a dostatočným množstvom odloženej vody.
- Primiešajte petržlenovú vňať, rozdeľte do misiek a pridajte extra parmezán navrch.
Aby ste si mohli v pokoji a pohodlí pripraviť našu šampiňónovú omáčku alebo ktorúkoľvek inú, odporúčame si zaobstarať hlbokú panvicu . Tak sa vám už nikdy nič nevyleje pri miešaní na sporák! Pozrite na našu recenziu a vyberte si tú správnu!