Šampiňónovo-zemiaková polievka

Šampiňónovo-zemiaková polievka

Tak trochu iná zemiaková plačka. Namiesto hríbikov šampiňóny a tiež trocha kôpru. Tento recept je jednoduchý na prípravu a plný zdravej zeleniny a byliniek.

Ingrediencie:

  • 500 g šampiňónov
  • 2 stredne veľké póry nakrájané na plátky
  • 2 veľké mrkvy nakrájané na plátky
  • 6 lyžíc masla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 600 g zemiakov
  • 1 lyžica čerstvého kôpru (plus vetvičky na ozdobenie)
  • 1 čajová lyžička soli
  • štipka korenia
  • 1 bobkový list
  • 30 g hladkej múky
  • 250 ml smotany na šľahanie (vysokopercentné)
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • V hrnci nechajte rozohriať maslo (3 lyžice), pridajte pór, mrkvu a restujte zrhuba 5 minút do mäkka.
  • Orestovanú zeleninu zalejte vývarom, pridajte na kocky nakrájané zemiaky, kôpor, bobkový list, soľ a korenie.
  • Priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte pokrievkou a duste zhruba 15-20 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Medzitým na panvici orestujte na zvyšnom masle šampiňóny po dobu 4-6 minút, potom vsypte huby do polievky. Z polievky vyberte zároveň s tým bobkový list a nechajte ďalej variť na nízkom ohni.
  • V malej miske dôkladne rozmiešajte múku so smotanou, zmes potom postupne vmiešajte do polievky.
  • Priveďte do varu a za stáleho miešania varte 2 minúty, kým sa polievka nezahustí.
  • Podávajte s vetvičkami kôpru alebo inou čerstvou bylinkou.
Polievka so šampiňónmi a zemiakmi
damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.