Guláše máme zafixované s mäsom, ale verte, že pokiaľ niekto mäso nemôže alebo nechce jesť, je tento variant ideálnou náhradou. Chutí skvele a jeho príprava netrvá nijak dlho.
Ingrediencie:
- 600 g čerstvých bielych šampiňónov
- 1 lyžica sušenej mletej cibule
- 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 400 g nakrájaných paradajok
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 g paradajkovej pasty
- 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička celej rasce
- Soľ podľa chuti
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 250 g vaječných rezancov
- 1/2 hrnčeka kyslej smotany
Postup:
- Šampiňóny nakrájame na plátky a zatiaľ odložíme bokom.
- Pripravíme si pomalý hrniec a dáme doň nakrájané huby, sušenú cibuľu a cesnak.
- Primiešame nakrájané paradajky, zeleninový vývar, paradajkovú pastu, papriku, oregano, rascu i korenie.
- Zamiešame, osolíme a ešte raz dôkladne premiešame.
- Zaklopíme a varíme až 9 hodín, keď máme nízku teplotu, naopak pri vyššej teplote stačí 4 1/2 hodiny.
- Pred koncom varenia si uvaríme rezance podľa návodu na obale.
- Hotovú zmes odklopíme a vmiešame kyslú smotanu.
- Servírujeme s uvarenými rezancami ozdobené lístkami oregana.