Šampiňónový guláš so zemiakmi z pomalého hrnca

Šampiňónový guláš so zemiakmi z pomalého hrnca

Guláše máme zafixované s mäsom, ale verte, že pokiaľ niekto mäso nemôže alebo nechce jesť, je tento variant ideálnou náhradou. Chutí skvele a jeho príprava netrvá nijak dlho.

Ingrediencie:

  • 600 g čerstvých bielych šampiňónov
  • 1 lyžica sušenej mletej cibule
  • 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 400 g nakrájaných paradajok
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 g paradajkovej pasty
  • 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička celej rasce
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 250 g vaječných rezancov
  • 1/2 hrnčeka kyslej smotany

Postup:

  • Šampiňóny nakrájame na plátky a zatiaľ odložíme bokom.
  • Pripravíme si pomalý hrniec a dáme doň nakrájané huby, sušenú cibuľu a cesnak.
  • Primiešame nakrájané paradajky, zeleninový vývar, paradajkovú pastu, papriku, oregano, rascu i korenie.
  • Zamiešame, osolíme a ešte raz dôkladne premiešame.
  • Zaklopíme a varíme až 9 hodín, keď máme nízku teplotu, naopak pri vyššej teplote stačí 4 1/2 hodiny.
  • Pred koncom varenia si uvaríme rezance podľa návodu na obale.
  • Hotovú zmes odklopíme a vmiešame kyslú smotanu.
  • Servírujeme s uvarenými rezancami ozdobené lístkami oregana.
Omáčka so šampiňónmi s vôňou oregana.
Zdroj: https://www.bhg.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.