Šampiňóny sú neoddeliteľnou súčasťou našich kuchýň, aj keď najradšej ich pripravujeme len tak restované s vajíčkom či na pizzi. Avšak v tomto prípade sú súčasťou úplne dokonalého sosu, ktorý podráždi vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 veľkú žltú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g hnedých šampiňónov
- 3 lyžice neslaného masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 1/2 hrnčeka hovädzieho vývaru
- 2 lyžice Worcestrové omáčky
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
Postup:
- Do panvice dáme olivový olej a zohrejeme na strednom ohni.
- Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a varíme po dobu 3 minút.
- Akonáhle cibuľa zosklovatí, prihodíme prelisovaný cesnak a necháme variť ďalších 30 sekúnd, až cesnak prevonia celú kuchyňu.
- Huby nakrájame na plátky a vhodíme do panvice.
- Necháme restovať zhruba 3 minúty, kým nezískajú zlatistý nádych a nezmäknú.
- K hubám dáme rozpustiť maslo, zasypeme múkou a za stáleho miešania necháme povariť cca 1 minútu, aby múka trochu zhnedla.
- Stále miešame, a pritom pomaly prilievame hovädzí vývar.
- Varíme 4 až 5 minút, potom dochutíme Worcestrovou omáčkou, a nakoniec osolíme aj okoreníme podľa chuti.
- Pri servírovaní omáčkou zalejeme hotové grilované steaky.