Šampiňónový sos ku grilovaným steakom

Šampiňónový sos ku grilovaným steakom

Šampiňóny sú neoddeliteľnou súčasťou našich kuchýň, aj keď najradšej ich pripravujeme len tak restované s vajíčkom či na pizzi. Avšak v tomto prípade sú súčasťou úplne dokonalého sosu, ktorý podráždi vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľkú žltú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g hnedých šampiňónov
  • 3 lyžice neslaného masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 1/2 hrnčeka hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice Worcestrové omáčky
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia

Postup:

  • Do panvice dáme olivový olej a zohrejeme na strednom ohni.
  • Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a varíme po dobu 3 minút.
  • Akonáhle cibuľa zosklovatí, prihodíme prelisovaný cesnak a necháme variť ďalších 30 sekúnd, až cesnak prevonia celú kuchyňu.
  • Huby nakrájame na plátky a vhodíme do panvice.
  • Necháme restovať zhruba 3 minúty, kým nezískajú zlatistý nádych a nezmäknú.
  • K hubám dáme rozpustiť maslo, zasypeme múkou a za stáleho miešania necháme povariť cca 1 minútu, aby múka trochu zhnedla.
  • Stále miešame, a pritom pomaly prilievame hovädzí vývar.
  • Varíme 4 až 5 minút, potom dochutíme Worcestrovou omáčkou, a nakoniec osolíme aj okoreníme podľa chuti.
  • Pri servírovaní omáčkou zalejeme hotové grilované steaky.
Omáčka z čerstvých šampiňónov k hovädziemu mäsu.
Zdroj: https://cafedelites.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.