Plnené huby sú ako jednoduchým predjedlom, tak chutnou prílohou.
Ingrediencie
- rastlinný olej
- 500 g šampiňónov
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1/4 hrnčeka strúhanky
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1/3 hrnčeka čerstvo nastrúhaného parmezánu, trochu nechajte na posypanie
- 1/3 hrnčeka smotanového syra, mäkkého
- hrsť čerstvo nasekaného petržlenu na ozdobu
- hŕstka čerstvo nasekaného tymiánu
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C. Plech na pečenie vymažte rastlinným olejom.
- Odstráňte nožičky z húb a nahrubo ich nasekajte. Klobúčiky šampiňónov vyskladajte na plech.
- Na panvici rozpustite kúsok masla.
- Pridajte nasekané nožičky húb a varte, kým nie je voda z húb vyparená, približne 5 minút.
- Potom pridajte cesnak a varte ďalšiu 1 minútu, kým nebude cesnak viac voňať.
- Pridajte strúhanku a opäť nechajte opekať ďalšie 3 minúty.
- Zmes na panvici dochutíte soľou a korením.
- Odstráňte panvicu z platničky a nechajte zmes mierne vychladnúť.
- Vo veľkej miske zmiešajte zmes hubových stoniek, parmezánu, smotanového syra, petržlenu a tymiánu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Naplňte hubové klobúčiky náplňou a posypte ich parmezánom.
- Vložte do rúry a pečte približne 20 minút, kým huby nie sú mäkké a náplň so syrom na vrchu nie je zlatá.
- Nakoniec ozdobte petržlenovou vňaťou.