Šampiňóny naplnené syrom

Šampiňóny naplnené syrom

Plnené huby sú ako jednoduchým predjedlom, tak chutnou prílohou.

Ingrediencie

  • rastlinný olej
  • 500 g šampiňónov
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1/4 hrnčeka strúhanky
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1/3 hrnčeka čerstvo nastrúhaného parmezánu, trochu nechajte na posypanie
  • 1/3 hrnčeka smotanového syra, mäkkého
  • hrsť čerstvo nasekaného petržlenu na ozdobu
  • hŕstka čerstvo nasekaného tymiánu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C. Plech na pečenie vymažte rastlinným olejom.
  • Odstráňte nožičky z húb a nahrubo ich nasekajte. Klobúčiky šampiňónov vyskladajte na plech.
  • Na panvici rozpustite kúsok masla.
  • Pridajte nasekané nožičky húb a varte, kým nie je voda z húb vyparená, približne 5 minút.
  • Potom pridajte cesnak a varte ďalšiu 1 minútu, kým nebude cesnak viac voňať.
  • Pridajte strúhanku a opäť nechajte opekať ďalšie 3 minúty.
  • Zmes na panvici dochutíte soľou a korením.
  • Odstráňte panvicu z platničky a nechajte zmes mierne vychladnúť.
  • Vo veľkej miske zmiešajte zmes hubových stoniek, parmezánu, smotanového syra, petržlenu a tymiánu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Naplňte hubové klobúčiky náplňou a posypte ich parmezánom.
  • Vložte do rúry a pečte približne 20 minút, kým huby nie sú mäkké a náplň so syrom na vrchu nie je zlatá.
  • Nakoniec ozdobte petržlenovou vňaťou.
pečené syrové šampiňóny s petržlenovou vňaťou
zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.