Tieto plnené šampiňóny sú úplne luxusné! Mleté hovädzie mäso, slanina a 3 rôzne druhy syrov robia z tohto pokrmu dokonalé predjedlo či perfektnú desiatu, ktorú si zamilujú úplne všetci.
Čo budete potrebovať
- 200 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- ½ cibule nakrájané nadrobno
- ¼ lyžičky cesnakového prášku
- 4 lyžice smotanového syra
- 2 lyžičky kečupu
- ½ lyžičky horčice
- 3 plátky slaniny
- trochu worcestrovej omáčky
- 15 stredných až veľkých šampiňónov
- ¼ šálky strúhaného čedaru
- ¼ šálky strúhanej mozzarelly
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Slaninu opečte do chrumkava, nechajte odkvapkať na papierových utierkach, rozdrobte a dajte bokom.
- Na panvici restujte mleté hovädzie mäso spolu s cibuľou a cesnakovým práškom, kým nebude mäso prepečené.
- Zvyšnú šťavu zlejte.
- K mäsu pridajte smotanový syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Pridajte kečup, horčicu, mozzarellu, worcesterskú omáčku, rozdrobenú slaninu a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Plech vyložte papierom na pečenie a naplňte každý klobúčik šampiňónov mäsovou zmesou.
- Posypte strúhaným čedarom a pečte 20 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a šampiňóny nie sú hotové.
- Dobrú chuť!